• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrs : Cīņā ar noziedzību mēs lietojam šoka terapiju

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar akceptēja siltuma enerģijas piegādes un lietošanas noteikumus, kas regulēs attiecības starp siltuma enerģijas piegādātājiem un lietotājiem. Ar to tika fiksēti siltuma lietotāja siltumapagādes sistēmu pieslēgšanas tehniskie noteikumi, siltuma enerģijas uzskaites un mēraparātu uzstādīšanas un apkalpošanas noteikumi, siltuma piegādātāju un lietotāju pienākumi un atbildība, siltumenerģijas piegādes pārtraukšanas un ierobežošanas nosacījumi, kā arī kārtība, kādā veicami norēķini par izlietoto siltuma enerģiju.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu par pievienošanos Briseles konvencijai par preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu. Līdz ar to Latvijā lietotā preču kalsifikācijas sistēma tiktu saskaņota ar citās valstīs un lietoto preču klasifikācijas un kodēšanas sistēmu. Tas gan prasīs izdarīt nelielas izmaiņas pašreizējos preču kodos, lai tie atbilstu pašlaik spēkā esošajām normām, kuras lieto arī Eiropas Savienības valstīs.

Komiteja akceptējusi (izskatīšanai valdības sēdē) Konsultatīvās muitas tarifu padomes jauno sastāvu un padomes nolikumu. Padome sniegs atzinumus muitas tarifu politikas jomā, izskatīs priekšlikumus par muitas tarifu izmaiņām, konkursa kārtībā sadalīs importētājiem un eksportētājiem starptautiskajos līgumos paredzētās kvotas (ar samazinātu ievedmuitu importējamo vai eksportējamo preču apjomus).

Izskatīšanai valdības sēdē apstiprināts Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietojums 1994.gadā. Pavisam no fonda izmaksāti 5,8 miljoni latu, tai skaitā 3,34 miljoni latu privātuzņēmējdarbības, noteiktu preču vai noteikti pakalpojumu sniegšanas veicināšanas programmu mērķkreditēšanai, 1,22 miljoni latu privātzuņēmējdarbības apkalpojošās infrastruktūras izveides stimulēšanai, 890 000 latu sanācijas procesa nodrošināšanai, 150 000 latu privatizācijas procesā darbu zaudējušo personu pārkvalificēsanai.

Atbalstīts priekšlikums par vienota parauga preču pavadzīmju ieviešanu Latvijā. Šāda veida pavadzīmes vajadzēs sākt lietot ar šā gada 1.maiju. Bet līdz 1.martam valsts institūcijām jāizstrādā pavadzīmju veidlapu paraugi, kā arī jāizstrādā kārtība, kādā pavadzīmes izgatavojamas, uzskaitāmas un izlietojamas.

Privatizācijas valsts ministram Druvim Skultem ieteikts piešķirt pilnvaras parakstīt līgumu ar Vācijas privatizācijas firmu "Treuhand Osteuropa Bertungsgesellshaft GmbH" par Vācijas valdības apmaksāto palīdzību privatizācijas jomā, tas ir, "Treuhand" sūtīs uz Latviju (uz firmas biroju Rīgā) savus darbiniekus, kas palīdzēs ar saviem padomiem, konsultācijām.

Komiteja atbalstījusi arī priekšlikumus grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli". Tajos būtiskākais — paredzēts ieviest akcīzes nodokli arī benzīna un dīzeļdegvielas aizstājējproduktiem un komponentiem, ieviest akcīzes nodokļa marku, precizēta akcīzes nodokļa maksāšanas kārtība un nodokļa sadalījums pa budžetiem.

***

Vakar finansu ministrs Andris Piebalgs turpināja konsultācijas ar Latvijas Industriālās bankas (Lainbankas) vadību (padomes priekšsēdētāju Arnoldu Laksu un viceprezidentu Dzintaru Felcbergu) par iespējamo valdības atbalstu, lai pārvarētu finansiālo krīzi bankā. Sarunā piedalījās arī Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, ministrijas Vērtspapīru departamenta direktore Maija Kubli un auditorfirmas "Coopers & Lybrand" pārstāvji. Galvenokārt tika uzklausīta informācija par situāciju bankā un nepieciešamajiem finansu līdzekļiem.

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!