• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1995. gada 10. februāra paziņojums "Par Krievijas militārpersonu reģistrāciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas konsultatīvajām aktivitātčm

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: paziņojums

Pieņemts: 10.02.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas paziņojums

1995. gada 10. februārī

Par Krievijas militārpersonu reģistrāciju

Atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta 1995. gada 5. janvāra noteikumiem nr.4 Iekšlietu ministrijas Pilsonības un imigrācijas departaments veic to Krievijas Federācijas Bruņoto spēku atvaļināto militārpersonu reģistrāciju, kuras demobilizējušās pēc 1992. gada 28. janvāra, bet joprojām uzturas Latvijas Republikā.

Kaut gan kā pēdējais reģistrācijas termiņš ir noteikts 1995. gada 15. februāris, līdz 1995. gada 8. februārim Pilsonības un imigrācijas departamentā ir reģistrējušās tikai 602 militārpersonas. Savukārt, Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas Republikā joprojām uzturas vairāki tūkstoši šādu personu.

No 191 militārpersonas, kuras saskaņā ar Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas Republikā Konsulārās daļas militārpersonu sociālās nodrošināšanas nodaļas iesniegto militārpersonu sarakstu, kuras uzturas Latvijas Republikā pēc 1994. gada 31. decembra, līdz 7. februārim bija legalizējušās tikai 76 personas.

Ievērojot augstāk minēto, Iekšlietu ministrija ir spiesta brīdināt, ka, sākot ar 1995. gada 16. februāri, Iekšlietu ministrija attiecībā pret militārpersonām un viņu ģimenes locekļiem, kuri nebūs legalizējušies, būs spiesta piemērot Latvijas Republikas likumdošanas aktos nelegālajiem imigrantiem paredzētos noteikumus līdz pat izraidīšanai piespiedu kārtā.

Ministrs J.Ādamsons

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!