• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas nota par atvaļinātajām Krievijas militārpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.1995., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33934

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Galvenais - Satversme un zeme

Vēl šajā numurā

15.02.1995., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas nota par atvaļinātajām Krievijas militārpersonām

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks Aivars Vovers vakar, 14. februārī, tikās ar Krievijas Federācijas vēstniecības padomnieku Valēriju Ņesteruškinu. Tikšanās laikā Krievijas pusei tika iesniegta nota, kurā izklāstīta Latvijas puses nostāja jautājumā par no KF Bruņotajiem spēkiem pēc 1992. gada 28. janvāra atvaļinātajām militārpersonām.

Kaut gan Krievijas puse spērusi konkrētus soļus jautājuma pozitīva risinājuma virzienā, ministrija nevar tos uzskatīt par ekvivalentiem attiecībā uz Latvijas puses izrādīto labo gribu un centieniem problēmas kopīgai atrisināšanai. Ministrijai nav pieņemama iesniegtajā grafikā noteiktā izbraukšanas dinamika, saskaņā ar kuru lielākajai daļai militāro pensionāru Latvija ir jāatstāj 1995. gada otrajā pusē.

Pēc ministrijas rīcībā esošajām ziņām pašreiz Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijā ir reģistrējušies mazāk par 50 procentiem sarakstā minēto militāro pensionāru. Tas dod iemeslu uzskatīt, ka Krievijas puse nav veikusi visus nepieciešamos pasākumus, lai veicinātu reģistrācijas procesu.

Ministrija ir veikusi iepriekšēju pēc 1992. gada 28. janvāra atvaļināto Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas pensionāru, kas atrodas Krievijas Federācijas vēstniecības sociālās nodrošināšanas nodaļas uzskaitē, saraksta un šo personu izbraukšanas grafika analīzi. Šīs analīzes rezultātā ir konstatētas vairākas neatbilstības starp šiem dokumentiem. Tie neaptver visas personas, kuras atrodas Latvijā un kurām jāaizbrauc saskaņā ar parakstītajiem līgumiem.

Latvijas puse uzskata, ka jautājums par to militāro pensionāru izbraukšanu, kuri atvaļināti pēc 1992. gada 28. janvāra, nevar tikt tieši saistīts ar ASV dzīvojamo ēku celtniecības programmu militārpersonām.

Ministrija uzskata par nepieciešamu atgādināt, ka pēc militāro pensionāru, kuri atvaļināti pēc 1992. gada 28. janvāra, reģistrācijas termiņa beigām 15. februārī, Latvijas puse attiecībā pret personām, kuras nav izgājušas reģistrāciju, patur tiesības rīkoties saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu. Vienlaikus Latvijas puse informēs visas valstis un starptautiskās organizācijas par izveidojušos situāciju.

 

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!