• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba perioda ilguma, par kuru veikti sociālā nodokļa maksājumi, noteikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1995., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33968

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atjaunota galveno ārstu diena

Vēl šajā numurā

18.02.1995., Nr. 26

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Labklājības ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 30

Pieņemts: 10.02.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrijas rīkojums nr. 30

1995. gada 10. februārī

Par darba perioda ilguma, par kuru veikti sociālā nodokļa maksājumi, noteikšanu

1. Nosakot darba perioda ilgumu, par kuru veikti sociālā nodokļa maksājumi, darbiniekiem, kas bijuši nodarbināti uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kuriem piešķirts tekošo sociālā nodokļa maksājumu nomaksas termiņa pagarinājums līdz 3 mēnešiem, nokavēto sociālā nodokļa maksājumu samaksas termiņa pagarinājums līdz 1 gadam vai 3 gadiem, jāievēro, ka:

1) no brīža, kad uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) piešķirts tekošo sociālā nodokļa maksājumu nomaksas termiņa pagarinājums līdz 3 mēnešiem, nokavēto sociālā nodokļa maksājumu samaksas termiņa pagarinājums līdz 1 gadam vai 3 gadiem, līdz brīdim, kad saskaņā ar Saistību rakstu parāds pilnībā jānomaksā, piemērojot likumus "Par valsts pensijām" un "Par nodarbinātību," uzskatīt, ka uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) nav sociālā nodokļa parāda;

2) ja attiecībā uz uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pieņemts lēmums par sociālā nodokļa samaksas termiņa pagarinājuma atsaukšanu vai tas nav veicis sociālā nodokļa parāda nomaksu saskaņā ar Saistību rakstā uzrādītajiem beigu termiņiem, darbiniekiem, kuri bijuši nodarbināti šajos uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) pensiju un pabalstu izmaksa netiek pārtraukta un to apmērs netiek samazināts.

2. Valsts sociālās apdrošināšanas fonda direktoram N.Baranovskim viena mēneša laikā pēc lēmuma par sociālā nodokļa samaksas termiņa pagarinājuma atsaukšanu pieņemšanas vai pēc Saistību rakstā uzrādītā beigu termiņa, ja sociālā nodokļa parāda nomaksa nav veikta saskaņā ar saistību rakstā uzrādītajiem beigu termiņiem, nodrošināt prasības celšanu tiesā pret uzņēmumu (uzņēmumsabiedrību) par sociālā nodokļa parāda piedziņu.

Ministrs A.Bērziņš

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!