• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atjaunota galveno ārstu diena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1995., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas 1994. gada kopbudžeta izpildi

Vēl šajā numurā

18.02.1995., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atjaunota galveno ārstu diena

Pēc veselības aizsardzības valsts ministra Pētera Apiņa iniciatīvas atjaunota galveno ārstu diena. Piektdien, 17.februārī, Gaiļezera slimnīcas konferenču zālē sabrauca pašvaldību galvenie ārsti no visas Latvijas. Ziņojumus sniedza valsts ministrs Pēteris Apinis, Veselības departamenta un slimokasu atbildīgie darbinieki. Mediķi sprieda par finansēšanas kārtību veselības aizsardzībā. P.Apinis izteica cerību, ka jau aprīlī līdzekļi no akcīzes nodokļa sāks ienākt veselības aizsardzībai.

Šobrīd slimokases vēl nedarbojas visos rajonos, bet ar 1.maiju paredzēts, ka slimokasu tīkls jau aptvers visu valsti. Kā veiksmīgs slimokasu un nozaru medicīnas sadarbības paraugs tika minēti ar dzelzceļniekiem un jūrniekiem noslēgtie līgumi.

Tika apspriests arī jautājums par brīvu ārsta izvēli. Veselības departamenta direktors Ivars Eglītis uzsvēra: cilvēkiem jādod iespēja brīvi izvēlēties ārstu, taču jāpanāk kompromiss, jo arī atteikties no norīkojumiem nevar, — tie nodrošina zināmu kārtību.

Edīte Olupe, LM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!