• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas un Latvijas integrāciju Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.1995., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - valsts kontrolieris

Vēl šajā numurā

21.02.1995., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas un Latvijas integrāciju Eiropā

Pie Valsts prezidenta

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 20.februārī, pieņēma Somijas parlamenta spīkeri Ritu Osukainenu. Viņa uzsvēra, ka tādām nelielām valstīm kā Latvija un Somija jādibina ciešāki politiskie un saimnieciskie sakari, kam pēc komunistiskās sistēmas sabrukuma pavērušās jo plašas iespējas. R.Osukainena atzīmēja, ka nacionālajiem parlamentiem stingri jāietur kurss uz savas valsts attīstības veicināšanu un interešu aizsardzību, īpaši tagad, kad Somija jau ir iestājusies Eiropas Savienībā un arī Latvija gatavojas spert šo soli. G.Ulmanis Somijas parlamenta spīkerei jautāja, kāda šodien ir somu tautas attieksme pret Somijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

Atbildot uz to, R.Osukainena atzīmēja, ka šī pieredze latviešu tautai patiešām varētu būt ļoti svarīga. Viņa pastāstīja, ka Somijā notiek sadarbība ar Eiroparlamentu, kā strādā Lielā komisija. — Pirms pievienojas kaut kam kopējam, jābūt pilnīgi skaidrām savām nacionālajām lietām. Ir jābūt valstu savienībai, nevis savienotajām valstīm, tikai tad šī sadarbība būs gan mērķtiecīga, gan arī nepieciešama katrai dalībzemei, — tā viņa teica par sadarbību ar starptautiskajām institūcijām.

Somijas parlamenta spīkere sarunā ar Latvijas Valsts prezidentu uzsvēra abu mūsu valstu vēsturisko kopību, raksturoja Baltijas jūru kā vienojošu faktoru un kā kopējo interešu un darbības objektu. Tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar tādām konkrētām sadarbības programmām kā Via Baltica un enerģētikas, izglītības un citas programmas.

Valsts prezidenta Kanceleja

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 20. februārī, Ministru prezidentam Mārim Gailim tiekoties ar Somijas parlamenta spīkeri Ritu Osikainenu, tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Somijas un Latvijas integrāciju Eiropā. Rita Osikainena pastāstīja, ka sakarā ar Somijas pievienošanos Eiropas Savienībai Somijas parlamentā notiek darbs pie vairāk nekā 50 likumu pārstrādes, saskaņojot tos ar apvienotās Eiropas likumdošanas normām. Māris Gailis savukārt informēja, ka Latvijā, lai veicinātu tās iekļaušanos Eiropā, izveidots Eiropas integrācijas birojs, kas darbojas Ārlietu ministrijas paspārnē. Sarunas laikā R.Osikainena interesējās par gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, par valodas politiku un Valodas likuma prasībām, kā arī par Latvijā palikušajiem Krievijas militārajiem pensionāriem. VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!