• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Ministru prezidenta vizītes Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1995., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie plūdos cietušajiem Ogrē

Vēl šajā numurā

28.02.1995., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc Ministru prezidenta vizītes Somijā

Piektdien, 24.februārī, Ministru prezidents Māris Gailis vienas dienas darba vizītē apmeklēja Somiju. Vizītes laikā Ministru prezidents tikās ar Somijas prezidentu Marti Ahtisāri un premjerministru Esko Aho. Lai iepazītos ar Somijā īstenoto alkohola politiku, M.Gailis apmeklēja valsts sabiedrību ALKO, kurai pieder alkohola ražošanas un izplatīšanas monopoltiesības Somijā, un tikās ar tās ģenerāldirektoru.

Somijas prezidents sarunā ar Māri Gaili izteica principiālu atbalstu bezvīzu režīma ieviešanai starp divām valstīm. Lai atvieglotā robežas šķērsošanas kārtība varētu stāties spēkā, Somijai un Latvijai jānoslēdz līgumi par tajās nelikumīgi uzturošos personu sūtīšanu atpakaļ uz mītnes zemēm un par sadarbību noziedzības apkarošanā. M.Ahtisāri informēja M.Gaili, ka ir paredzējis apmeklēt Latviju oficiālā vizītē šā gada augustā.

Sarunā ar Somijas premjerministru Esko Aho galvenā uzmanība tika veltīta divu valstu sadarbībai. Esko Aho atzīmēja, ka Somijas valdība arī turpmāk nodrošinās iespēju Latvijas speciālistiem apgūt somu kolēģu pieredzi dažādās nozarēs un jomās.

Tiekoties ar Somijas alkohola sabiedrības ALKO ģenerāldirektoru Ilku Suominenu, panākta vienošanās par Latvijas speciālistu apmācību alkohola kvalitātes nodrošināšanas un sabiedrības izglītošanas jomā. ALKO vadītājs izteica arī gatavību informēt Latvijas speciālistus par jebkuriem jautājumiem, kas saistīti ar alkohola patēriņa samazināšanu, veicinot vieglu alkoholisku dzērienu patēriņu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!