• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1995., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34073

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

28.02.1995., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

 

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja, atkārtoti izskatot Starptautiskajam valūtas fondam iesniedzamo valdības ekonomikas politikas Memoranda projektu, nolēma to akceptēt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Memorands ir vienošanās starp Latviju un SVF par to, kādus mērķus ekonomikā Latvijas valdība un Latvijas Banka gatavojas sasniegt līdz 1996.gada 30.jūnijam: piemēram, reālo iekšzemes kopproduktu 1995.gadā palielināt par 5 procentiem, inflācijas tempus samazināt no 26 procentiem 1994.gadā līdz 15 procentiem 1995.gadā, investīciju apmērus palielināt vismaz par 20 procentiem.

Pirms izskatīšanas Ministru kabineta sēdē komiteja atkārtoti izskatījusi arī precizēto lēmuma projektu par valsts īpašuma objektu nodošanu Valsts īpašuma fondam. Valdībai pieņemot šo lēmumu, visām valsts institūcijām jānodod Valsts īpašuma fondam (valdījumā) visi valsts īpašuma objekti, izņemot tos, kurus nepieciešams atstāt līdzšinējo valsts institūciju valdījumā. Nedēļas laikā valsts institūcijas (ministrijas) bija iesniegušas vairākus papildinājumus to pārvaldīšanā atstājamo īpašumu sarakstā.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptējusi rīkojumu par labības ražošanas un patēriņa valsts bilanci (prognozējamo). Tā 1994.—1995.gadā iegūtā graudu kopraža bijusi 771 000 tonnu apmērā, atlikums uz 1994.gada 1.jūliju — 300 000 tonnas, izlietojums valstī — 1 miljons tonnu un nepieciešamais graudu atlikums šā gada 1.jūlijā 100 000 tonnas. Savukārt 1995.—1996.gadā šiem rādītājiem jābūt attiecīgi — 891 000 tonnas, 100 000 tonnas, 1,129 miljoni tonnu un 53 000 tonnu. Taču tā kā šobrīd nepietiek kviešu, tad ierosināts atļaut Latvijas valsts labības birojam organizēt pārtikas kviešu importu, nepieciešamos apjomus saskaņojot ar Zemkopības ministriju.

Komiteja atbalstījusi arī priekšlikumu par valsts uzņēmuma "Rīgas kino un video nomas bāzes uzņēmums" likvidāciju. To paredzēts uzticēt veikt Privatizācijas aģentūrai, kurai kopīgi ar Kultūras ministriju un Valsts arhīvu ģenerāldirekciju jāveic fondā esošo filmu izvērtēšana, filmas ar kultūrvēsturisku nozīmi nododot Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas pārziņā, bet pārējās Kultūras ministrijai. Ministrijai nododamas arī uzņēmuma rīcībā esošās subtitrēšanas iekārtas.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēta arī sabiedrisko un reliģisko organizāciju rīkoto izložu organizēšanas kārtība. Tā minētās organizācijas varēs rīkot tikai vietēja mēroga vienreizējas izlozes, ja tās notiks publiskos sarīkojumos vai sakarā ar sabiedrības pulcēšanos dažādu kultūras pasākumu laikā. Pirms izlozes uzsākšanas jāsaņem atļauja Finansu ministrijā.

Par valsts pilnvarnieku uzņēmumā Pasaules tirdzniecības centra komiteja ieteikusi iecelt ekonomikas ministru Jāni Zvanītāju. Savukārt Hipotēku un zemes bankas padomē nomainīt Saeimas deputātu G.Bērziņu ar citu Saeimas deputātu J.Lucānu.

Nekustamais īpašums Jelgavā, Tērvetes ielā 73, nodots Jelgavas pilsētas pašvaldības īpašumā. Nekustamo īpašumu Rīgā, E.Melngaiļa ielā 2, saglabās valsts īpašumā un nodos Iekšlietu ministrijas valdījumā, bet Rīgā, Spilves ielā 8a, nodos Rīgas pašvaldības īpašumā.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!