• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī Rīgas osta - Latvijas nacionālā bagātība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.1995., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34097

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Saeimas frakciju vadītāji

Vēl šajā numurā

01.03.1995., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī Rīgas osta — Latvijas nacionālā bagātība

Ministru prezidents vakar — Rīgas ostas saimniecībā

Ministru prezidents un Ostu padomes priekšsēdētājs Māris Gailis vakar, 28.februārī, devās izbraukumā pa Daugavu, lai iepazītos ar Rīgas ostas akvatoriju. Par to informāciju sniedza Rīgas ostas pārvaldnieks Gunārs Ross (1. attēlā.).

Ministru prezidents tika informēts par pašreizējo situāciju dažādajās Rīgas ostas teritorijās – tirdzniecības, pasažieru, zvejas un citās ostās. Šobrīd ostu teritorijas nav vienādi noslogotas, kaut gan priekšnoteikumi to izmantošanā ir visai plaši. Daudzviet kravu kustība ir intensīva, bet to maksimāli palielināt neļauj teritoriju šaurība.

Kravu apgrozījums Rīgas tirdzniecības ostā 1994.gada un 1995.gada janvārī attiecīgi bija 264 tūkst. t un 227,5 tūkst. t, savukārt zvejas ostā 51,2 tūkst. t un 121,2 tūkst. t, tādējādi procentu pieaugums zvejas ostā sasniedzis 236,7 procentus, turpretī tirdzniecības ostā – tikai 86,2 procentus.

Plašu teritoriju aizņem Rīgas tirdzniecības osta, taču, apskatot tās teritoriju, nākas konstatēt, ka kuģu piestātnes šobrīd daudzviet ir tukšas. Jau tuvākajā laikā paredzēts veikt šīs ostas reorganizāciju, to sadalot konteineru terminālā, eksporta ostā un pasažieru terminālā.

Brauciena noslēgumā Ministru prezidents Māris Gailis tika uzaicināts piedalīties izbraucienā ar Latvijas ledlauzi "Varna", lai plašāk iepazītos gan ar Rīgas ostu, gan pabūtu Rīgas jūras līcī.

VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!