• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Krievijas premjera vēstījums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.1995., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 28. februāra sēdē

Vēl šajā numurā

01.03.1995., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Krievijas premjera vēstījums

Pirmdien, 27.februārī, Krievijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Aleksandrs Raņņihs iesniedza Ministru prezidentam Mārim Gailim vēstījumu no Krievijas premjerministra Viktora Černomirdina.

Tajā atzīmēts, ka Krievijas premjerministrs ir iepazinies ar Māra Gaiļa 1994.gada 22.decembra vēstuli un piekrīt tam, ka karaspēka izvešana un ar to saistīto līgumu paketes ratifikācija Latvijas un Krievijas parlamentos ir devusi ievērojamu impulsu divu valstu attiecībām. V.Černomirdins izsaka cerību, ka, ievērojot abu pušu intereses, ir iespējama reālu rezultātu sasniegšana ne tikai ekonomiskajā, bet vispirms humanitārajā sfērā, kas vistiešākajā veidā skar abu valstu iedzīvotājus. Krievija savukārt, ir ieinteresēta labu, uz vienlīdzību un abpusēju izdevīgumu balstītu kaimiņattiecību attīstīšanā ar Latviju.

Vēstījumā izteikta cerība, ka jau šogad tiks radīti labvēlīgi apstākļi, lai notiktu Latvijas un Krievijas valdību vadītāju tikšanās, kuras laikā varētu apspriest pašreizējo un turpmāko sadarbību humanitārajā, tirdzniecības un ekonomiskajā sfērā.

Vēstījumā ir augsti novērtētas šā gada 22.februārī notikušās Krievijas transporta ministra un Latvijas satiksmes ministra sarunas. Atzīmēts, ka triju nolīgumu noslēgšana ir jauns posms labu kaimiņattiecību attīstībā.

Vēstījumā tiek uzsvērta Krievijas apņemšanās panākt savstarpēju saprašanos arī visakūtākajos divpusējo attiecību jautājumos. Krievijas puse ir gatava sadarboties ar attiecīgajām Latvijas institūcijām, lai mierīgi un bez konfrontācijas noregulētu jautājumu par bijušajām Krievijas militārpersonām, kas atvaļinātas pēc 1992.gada 28.janvāra.

V.Černomirdins informē M.Gaili, ka ir devis rīkojumu izpētīt un risināt viņa vēstulē skartos konkrētos jautājumus. Tai pašā laikā tiek atzīmēts, ka neskaidrība ar vienošanos par sanatorijas "Dzintarkrasts" īpašuma parakstīšanas termiņiem apgrūtina darba atmosfēru, kas veidojās abu valstu attiecībās.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!