• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Vācija, un kopīgā tieslietu interese. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1995., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā - Lielbritānijas admirālis

Vēl šajā numurā

04.03.1995., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Vācija, un kopīgā tieslietu interese

Tieslietu ministrijā ceturtdien, 2.martā, tika parakstīta kopīgā deklarācija par sadarbību tieslietu jomā starp Latvijas Republikas Tieslietu ministriju un Vācijas Federatīvās Republikas Ziemeļreinas—Vestfālenes federālās zemes Tieslietu ministriju. No Latvijas puses to parakstīja tieslietu ministrs Dr.Romāns Apsītis, no vācu puses — tieslietu ministrs Dr.Rolfs Krumziks. Dokumenta parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Dr.Reinhards Holubeks (attēlos).

Ministriem apmainoties apsveikuma tostiem, Romāns Apsītis sacīja:

— Vācijas Federatīvās Republikas Ziemeļreinas—Vestfālenes federālās zemes tieslietu ministr Krumzika kungs! Man ir prieks, ka mēs abi tikko parakstījām kopīgo deklarāciju par sadarbību tieslietu jomā ( "LV" rīcībā ir šis teksts, ko paredzēts publicēt laikraksta nākamajā numurā — Red.). Mūsu sadarbība jau līdz šim ir bijusi ļoti laba, un es domāju, ka šis fakts, ka mēs parakstījām šo dokumentu, kalpos par tiesisku bāzi vēl ciešākai mūsu draudzībai un praktiskai sadarbībai.

Ziemeļreinas—Vestfālenes federālās zemes tieslietu ministrs Rolfs Krumziks teica:

— Cienījamais kolēģa kungs! Es domāju, ka šī ir ļoti veiksmīga stunda, un tas bija ļoti labs darbs, ko mēs paveicām šajā rītā. Sadarbība, ko jūs minējāt, ir ritējusi ļoti labi. Turpmāk tā varēs nostiprināties vēl vairāk un attīstīties vēl plašāk. Par veiksmīgu sadarbību!

Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Dr.Reinhards Holubeks izteica gandarījumu par šīs deklarācijas parakstīšanu un pauda viedokli, ka šī Vācijas palīdzība būs sava veida ieguldījums, lai Latvija varētu ieiet dziļāk Eiropas struktūrās.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, tieslietu ministrs Romāns Apsītis pastāstīja, ka Vācija ir bijusi viena no pirmajām valstīm, kas pēc Latvijas valsts atdzimšanas sākusi sniegt tai palīdzību. Parakstot šo dokumentu par sadarbību ar lielāko Vācijas Federatīvās Republikas federālo zemi, līdzšinējam entuziasmam klāt nācis arī juridiskais pamats — šī deklarācija, ka ietver septiņus sadarbības punktus, kā arī gluži tehniskas normas, kas regulē abu pušu finansiālos izdevumus.

Dr.Rolfs Krumziks apstiprināja kolēģa Dr.Romāna Apsīša teikto un aicināja Latvijas pusi nekavēties ar to jautājumu konkretizēšanu, kuros visvairāk un steidzamāk ir vajadzīga juridiskā palīdzība, un novēlēja panākumus turpmākajā kopīgajā sadarbībā.

Vairis Ozols,

"LV" nozares redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!