• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Eiropas Savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.1995., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - Cilvēktiesību misijas vadītājs

Vēl šajā numurā

07.03.1995., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Eiropas Savienības sarunām

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija atzinīgi novērtē Latvijas Republikas un Eiropas Savienības sarunu gaitu par "Eiropas līguma" noslēgšanu, kas pavērs ceļu uz Latvijas asociēto statusu Eiropas Savienībā.

Kā zināms, sarunas par "Eiropas līguma" noslēgšanu starp Latvijas Republiku un Eiropas Savienību tika uzsāktas 1994.gada 15.decembrī, pirmais sarunu raunds notika š.g. 25.janvārī, bet otrais raunds — 3.martā Briselē.

Līguma saskaņošanas grafiks tiek īstenots precīzi — sarunas praktiski ir pabeigtas divu sarunu raundu laikā, atlikusi tikai atsevišķu detaļu saskaņošana. Latvijai vēl jānosūta mūsu puses skaidrojums (normatīvo aktu veidā) par atsevišķiem tematiem.

Lai gan līgums Latvijai neparedz pārejas periodu, Latvijas puse uzskatīja par nepieciešamu, ka, nodrošinot valsts ekonomisko interešu aizstāvību un Latvijas likumdošanas saskaņošanu ar ES nosacījumiem, atsevišķos jautājumos (dažos uzņēmējdarbības veidos, pakalpojumos, intelektuālā īpašuma aizsardzībā) tiek saglabāti ierobežojumi līdz 1999.gada 31.decembrim.

Līguma noslēgšana ļaus Latvijai pilntiesīgi piedalīties ES un Viduseiropas asociēto valstu politiskajā un saimnieciskajā dialogā, atsaucoties uz ES valstu un valdību vadītāju 1993.gada Kopenhāgenas un 1994.gada Esenes apspriedēm un 1994.gada 7.marta ES Padomes lēmumu, tādējādi veicinot Latvijas integrēšanos Eiropā.

Paredzams, ka līguma parafēšana notiks marta beigās vai aprīļa sākumā, bet līgums tiks parakstīts Francijas prezidentūras ES laikā — ne vēlāk kā jūnijā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!