• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 7. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.1995., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

08.03.1995., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 7. marta sēdē

Vakar, MK kārtējā sēdē tika akceptēti Slimokasu izveidošanas noteikumi, ar kuriem līdz šā gada 1. aprīlim visām republikas pilsētu un rajonu pašvaldībām uzdots izveidot slimokases un ne vēlāk par 1. jūliju nodrošināt to darbības uzsākšanu. Satiksmes un Iekšlietu ministrijai minētajos termiņos uzdots izveidot nozaru slimokases un ministriju personāla reģistru. Slimokasu uzdevums ir nodrošināt samaksu par ārstniecības iestāžu sniegtajiem medicīniskajiem pakalpojumiem, kā arī nodrošināt savstarpējos norēķinus gadījumā, ja slimnieks izvēlēsies vai ir nosūtīts uz cita rajona vai republikas pakļautības medicīnisku iestādi. Slimokases vēl nav izveidotas apmēram 10 lauku rajonos. Šobrīd slimokases tiek finansētas no pašvaldībām un valsts budžeta, bet perspektīvā slimokasu rīcībā nonāks arī līdzekļi no iedzīvotāju obligātās medicīniskās apdrošināšanas maksājumiem.

Valdība apstiprināja skolotāju tālākizglītības fonda nolikumu. Paredzēts, ka no fonda līdzekļiem tiks daļēji segta mācību maksa strādājošiem skolotājiem un citiem izglītības iestāžu pedagoģiskiem darbiniekiem. Rīgā strādājošiem skolotājiem paredzēts segt 5 procentus no mācību maksas, bet ārpus Rīgas strādājošiem skolotājiem — 70 procentus no mācību maksas.

MK pieņēma noteikumus "Par LR valdībai piešķirto ārvalstu aizdevumu izmantošanu", kuri nosaka LR valdībai piešķirto ārvalstu un starptautisko organizāciju aizdevumu sadalīšanas, izlietošanas un atmaksāšanas kārtību.

Apstiprināti noteikumi "Par sabiedrisko un reģionālo organizāciju rīkoto izložu organizēšanu". Tajos noteikts, ka izlozes organizēšanai nepieciešama Finansu ministrijas izdota licence.

Valdība pieņēma grozījumus iešlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā, kuri nosaka stažieru darbā pieņemšanas un turpmākā dienesta kārtību iekšlietu iestādēs.

Vēl MK sēdē apstiprināja Ekonomikas ministrijas nolikumu.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!