• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta: par šīsvasaras svētkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.1995., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skatiens uz iepriekšējo nedēļu

Vēl šajā numurā

08.03.1995., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta: par šīsvasaras svētkiem

Latvijā - VII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki un I Ziemeļvalstu un Baltijas valstu dziesmu svētki; Igaunijā - kārtējais folkloras festivāls "Baltica" un XII studentu dziesmu svētki "Gaudeamus"

Šī vasara Baltijas valstīs solās būt skanīgiem svētkiem bagāta. Igaunijai iekrīt kārta rīkot folkloras festivālu "Baltica" un arī studentu dziesmusvētku "Gaudeamus" svinības. Latvijā nu jau labu laiku visos novados skolas gatavojas skolēnu dziesmusvētkiem, kas ar košu gājienu un koncertiem izskanēs jūlija pirmajās dienās. Tādi nav notikuši jau septiņus gadus, un ir sagaidāms, ka tie kļūs par jaunu stimulu dziedātmākas izkopšanai un tautas mūzikas iedzīvināšanai jaunatnes vidū. Skolēnu dziesmusvētku māksliniecisko padomi vada Raimonds Pauls, rīcības komiteju — ministrs Jānis Vaivads.

Vakarrīt Valsts prezidents kā šo svētku organizācijas komitejas goda priekšsēdētājs pulcināja rīcības ļaudis uz sarunu. Vienlaikus te bija aicināti arī Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmusvētku organizētāji ar kultūras ministru Jāni Dripi priekšgalā. Šī festivāla ideja dzima pirms sešiem gadiem, kad kultūras ministra amatā bija Raimonds Pauls. Paredzams, ka uz Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmusvētkiem, kas notiks no 12. līdz 15. jūlijam, ieradīsies Baltijas valstu un Ziemeļvalstu valdību vadītāji, kā arī festivāla dalībvalstu kultūras ministri. Šī būs pirmā reize, kad Baltijas valstis dziesmā satiksies ar Ziemeļvalstīm.

Kaut gan līdz jūlijam šķiet vēl daudz laika, svētku rīkotājiem liekas, ka dienas skrien vēja spārniem, jo ir vēl tik daudz ieceru un oriģinālu risinājumu piedāvājumu. Viss ir ne vien jāapspriež un jāizvērtē, bet jārod arī līdzekļi. Tādēļ apspriedes dalībnieki pie Valsts prezidenta pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar līdzekļu iegūšanu, slēdzot līgumus ar firmām un arī ar politiskajiem spēkiem, kas varētu šos svētkus izmantot gan reklāmai, gan peļņai. Protams, tiks domāts, lai šīs intereses tiktu saskaņotas un lai komerciālie mērķi netiktu pārspīlēti.

 

Valsts prezidenta Kanceleja, A.B.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!