• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Lietuvas parlamentāriešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.1995., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Lietuvas Prezidenta

Vēl šajā numurā

14.03.1995., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Lietuvas parlamentāriešiem

Latvijas Saeimas deputātu oficiālās vizītes programma bija tikšanās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Česlovu Juršēnu. Sarunas galvenais temats bija likumdošanas aktualitātes abos parlamentos, kā arī Latvijā šoruden notiekošās vēlēšanas, kas neapšaubāmi ietekmē arī Latvijas likumdevēja darbu. Tika runāts par vēlēšanu likumu un varbūtējiem Satversmes grozījumiem šai sakarā. Savukārt Seima priekšsēdētājs Česlovs Juršēns informēja Latvijas parlamentāriešus par Konstitucionālo tiesu un tās nozīmi. "Vērtīgi ir tas, ka beidzot mums ir arbitrs, kas dod likuma tiesisko novērtējumu," teica Seima priekšsēdētājs. Tika runāts arī par to, kādām jābūt prezidenta pilnvarām. Šajā sakarā gan Latvijas parlamentārieši, gan Lietuvas Seima priekšsēdētājs atzina, ka jābūt līdzsvaram starp valsts varas institūcijām.

Pēcpusdienā Latvijas Republikas Saeimas oficiālā delegācija tikās ar Lietuvā rezidējošajiem vēstniekiem, kuri ir akreditēti arī Latvijas Republikā. Turcijas vēstnieks Erkens Gezers runāja par divpusējo attiecību attīstības nepieciešamību starp Latviju un Turciju. Viņš atgādināja par Turcijas Nacionālās asamblejas prezidenta ielūgumu Latvijas parlamentāriešiem ierasties oficiālā vizītē Turcijā. Iespējams, ka tas varētu notikt vasarā. Savukārt ielūgumu apmeklēt Turciju Nacionālās asamblejas dibināšanas 75.gadadienā ir saņēmis Saeimas priekšsēdētājs. No vienas puses, aicinājums attīstīt abu valstu parlamentāros sakarus, novērtējot arī sasniegto — parakstītos līgumus abu valdību starpā, no otras — neizpratne par Latvijas ārpolitikas koncepcijas projektu, kurā Turcija nav pat pieminēta. "Ar ko lai es to izskaidroju savas valsts prezidentam?" — vaicāja Erkens Gezers.

Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs atzina, ka Latvijas Ārlietu ministrija ir pievērsusi Saeimas uzmanību faktam par parlamentāro sakaru nepietiekamību. Runājot par ārpolitikas koncepciju, kas ir iesniegta arī Saeimā, Anatolijs Gorbunovs izteica pārliecību, ka deputāti atgādinās valdībai, ka tas, ko pasakām vārdos, ir jāieraksta arī dokumentos.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!