• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.1995., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

14.03.1995., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

 

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē vakar akceptēja kārtību, kādā Latvijā maksājami nodokļi un nodevas, pildot Latvijas un ASV valdību vienošanos par Skrundas radiolokatora nojaukšanu. Saskaņā ar līgumu un minētās kārtības projektu lidmašīnas un kuģi, kuri pieder ASV Aizsardzības departamentam vai kurus izmanto minētais departaments, pildot līgumu, būs atbrīvoti no muitas kontroles. Tajā pašā laikā ar šiem kuģiem un lidmašīnām ievestās vai izvestās iekārtas, meteriālus, piegādes vai pakalpojumus vajadzēs deklarēt Latvijas likumos paredzētajā kārtībā.

Komiteja izskatīšanai Ministru kabineta sēdē akceptējusi arī projektu kārtībai, kādā avansa kārtībā pašvaldību budžetos ieskaitāmi ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Paredzēts noteikt, ka katru mēnesi (divas reizes mēnesī) iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus pašvaldību budžetā ieskaitīs 1/12 apmērā no Ministru kabineta apstiprinātās iedzīvotāju ienākuma nodokļa gada prognozes. Reizi ceturksnī tiks precizēti un pārrēķināti pašvaldībām pārskaitītie līdzekļi. Noteikta arī kārtība, kā veicama pašvaldību finansu izlīdzināšana un iedzīvotāju ienākumu nodokļa prognoze 1995.gadam.

Nolemts arī uzsākt valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" rekapitalizāciju. To paredzēts veikt divos posmos. Pirmajā tiks veikta "Latvenergo" finansiālās un saimnieciskās darbības izvērtēšana. To ar Eiropas rekonstrukcijas un attīstības bankas finansiālu atbalstu veiks "Deutsche Bank AG" (kā padomdevēju pirmajai stadijai). Tikai tad, kad būs redzami analīzes rezultāti, valdība sāks domāt par rekapitalizāciju, tas ir, investētāju meklēšanu, kas iegādāsies daļu "Latvenergo" īpašuma un ieguldīs uzņēmumā līdzekļus. Izskatīšanai valdības sēdē nolemts virzīt arī likumprojektu "Par dzīvokļa īpašumu". Tā uzdevums ir reglamentēt īpašuma attiecības daudzdzīvokļu mājās pēc to privatizācijas. Likumprojektā noteikts, kas ir katra šāda daudzdzīvokļu nama iedzīvotāju īpašumā, kādas ir dzīvokļa īpašnieka un viņa ģimenes locekļu tiesības, pienākumi un atbildība.

Nolemts arī izdarīt grozījumus Privatizācijas aģentūras finansēšanas kārtībā. Piemēram, pārdodot jau iepriekš privatizētus valsts īpašuma objektus, noteikto atlīdzības (kuru saņem Privatizācijas aģentūra) apmēru vajadzēs reizināt ar koeficientu 0,75. Par izsoļu organizēšanu aģentūra saņems 5 procentus no pārdošanas cenas, par kreditoru un debitoru parādu dzēšanu — 2 procentus no saistību kopējās summas, par valsts uzņēmuma pārveidošanu akciju sabiedrībā — 2000 latu.

Savukārt, lai nodrošinātu nodokļu likumos paredzēto Ministru kabineta noteikumu (vairāk nekā 30) izstrādi, nolemts izveidot speciālu darba grupu Finansu ministrijas Nodokļu politikas departamenta direktora Artūra Kodoliņa vadībā. Tai darbs jāpaveic līdz 20.martam.

Vairākus nekustamā īpašuma objektus nolemts nodot pašvaldību īpašumā. Piemēram, Kārsavas pilsētas pašvaldībai nolemts nodot Ludzas rajona veco ļaužu pansionāta "Kārsava" nepabeigto celtniecības objektu, Talsu rajona pašvaldībai — valsts uzņēmuma "Talsu lauktehnika" katlu māju un komunālos tīklus, Rīgas pašvaldībai — valsts saimniecības "Rīga" dzīvojamās mājas. Savukārt Valsts īpašuma fondam jāpārņem savā pārziņā lauku celtniecības projektēšanas institūts "Laukuprojekts" ar ēku Elijas ielā 17.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!