• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.1995., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34253

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijā

Vēl šajā numurā

14.03.1995., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijā

Iekšlietu ministrijā ir pieņemts lēmums par Kriminālpolicijas vadības pastiprināšanu. Tas tiek darīts gan tādēļ, ka patlaban šīs svarīgās struktūras darba apjoms ir ļoti liels, gan tādēļ, ka pēc Latvijas Kriminālpolicijas iepriekšējās vadības — priekšnieka Laimoņa Liepiņa un viņa vietnieka Genādija Fodora — atbrīvošanas no ieņemamajiem amatiem tika iecelts vienīgi Kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis. Vietnieka postenis visu šo laiku bija vakants.

Tagad par Latvijas Kriminālpolicijas priekšnieka pirmo vietnieku ir iecelts līdzšinējais Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) vadītājs Dailis Lūks. Nesen par labu darbu policijas majoram Dailim Lūkam piešķirta jauna dienesta pakāpe — pulkvežleitnants.

Savukārt par Organizētās noziedzības apkarošanas biroja priekšnieku ir iecelts pulkvežleitnants Aļiks Akmentiņš. A.Akmentiņš jau agrāk ir strādājis IeM struktūrās. No 1992. gada līdz šim laikam A.Akmentiņš strādājis par Latvijas Drošības dienesta operatīvās pārvaldes priekšnieku.

Iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons 12. martā devās oficiālā vizītē uz Lielbritāniju, kur uzturēsies līdz 16. martam. Latvijas iekšlietu ministram paredzēta tikšanās ar Lielbritānijas visaugstākā līmeņa tiesību sargāšanas institūciju amatpersonām. Plašāku informāciju presei J.Ādamsons sniegs pēc atgriešanās no Anglijas.

Kopā ar iekšlietu ministru Lielbritānijā atrodas arī IeM Valsts sekretāra vietnieks Jānis Apelis.

Iekšlietu ministrs "Latvijas Vēstnesim" pastāstīja, ka šajā pavasarī Baltijas valstu — Latvijas, Igaunijas un Lietuvas — iekšlietu ministri noslēgs līgumu par vienotu cīņu ar organizēto noziedzību. Šī līguma parakstīšanu ir aizkavējušas vēlēšanas Igaunijā. Tiklīdz Igaunijā būs sastādīta jauna valdība, atteicīgais līgums tiks parakstīts.

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons vēl piebilda, ka jūnijā vai jūlijā ir ieplānota visu Skandināvijas un Baltijas valstu iekšlietu ministru tikšanās.

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!