• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālās drošības sistēmām Baltijas valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.1995., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

16.marta sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

16.03.1995., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas valstu arodbiedrību padomes rezolūcija

Par sociālās drošības sistēmām Baltijas valstīs

Baltijas valstu arodbiedrību padome, analizējot sociālās drošības sistēmas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, ir nonākusi pie šādiem secinājumiem:

1. Baltijas valstīs pastāvošās sociālās drošības sistēmas neļauj vajadzīgajā līmenī nodrošināt iztikas minimumu sociāli aizsargājamām iedzīvotāju grupām (pensionāriem, invalīdiem, daudzbērnu ģimenēm, bezdarbniekiem).

2. Netiek nodrošināta sociālā nodokļa pilnīga iekasēšana, neapmierinoši tiek veikti pasākumi, lai noskaidrotu "ēnu" ekonomikas darboņus, kas izvairās no nodokļu maksāšanas. Tādējādi netiek izmantotas rezerves, kas ļautu papildināt sociālo budžetu un paaugstināt sociālo drošību.

3. Nav izstrādātas tautsaimniecības attīstības mērķprogrammas, tāpēc Baltijas valstu ekonomika nespēj pietiekami ātri izkļūt no krīzes. Līdz ar to tiek ierobežotas valsts iespējas sociālo garantiju jomā.

4. Jaunajām sociālās drošības sistēmām, kas tiek ieviestas visās Baltijas valstīs, ir trūkumi, un tās neatrisina sociāli aizsargājamo iedzīvotāju grupu problēmas ne patlaban, ne tuvākajā nākotnē.

Baltijas valstu arodbiedrību padome uzskata, ka, veidojot vienotu Baltijas tirgu, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ir jābūt vienotai pieejai, risinot sociālās drošības pamatjautājumus.

Tāpēc Baltijas valstu arodbiedrību padome ierosina Baltijas Asamblejai un Baltijas Ministru padomei 1995.gada pirmajā pusgadā organizēt par šo jautājumu kopīgu konferenci ar arodbiedrībām un darba devējiem.

Rezolūcija pieņemta Baltijas valstu arodbiedrību padomes sēdē Jūrmalā 1995.gada 10.martā.

Sēdes vadītājs A.Siliņš , Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!