• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1995. gada 10. marta informācija "Par uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību un organizāciju 1995. gada grāmatvedības ceturkšņa pārskatiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.1995., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

16.03.1995., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 10.03.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas informācija

1995. gada 10. martā

Par uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību un organizāciju 1995. gada grāmatvedības ceturkšņa pārskatiem

 

1. Saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu gada pārskatiem" 5. panta 3. daļas noteikumiem Finansu ministrija paziņo, ka visi valsts un pašvaldību uzņēmumi un visas uzņēmējsabiedrības, kurās ir valsts (pašvaldību) kapitāla līdzdalības daļa, 1995. gadā sastāda grāmatvedības ceturkšņa pārskatus. Tajos ietver uzņēmuma bilanci un peļņas zaudējuma aprēķinu.

Citi uzņēmumi, uzņēmējsabiedrības un bezpeļņas organizācijas (turpmāk — uzņēmumi), uz kuriem attiecas likums "Par uzņēmumu gada pārskatiem", neatkarīgi no to uzņēmējdarbības formas un īpašuma veida sastāda grāmatvedības ceturkšņa pārskatus tādā gadījumā, ja 1994. gadā tiem faktiski bijusi saimnieciska vai finansiāla darbība un tie ir iekļauti Valsts statistikas komitejas apsekojumā.

2. Grāmatvedības ceturkšņa pārskati minētā apjomā jāiesniedz ministrijai vai citai pārvaldes institūcijai, ja uzņēmums atrodas tās pārziņā (pārraudzībā). Pārskats jāizmanto Valsts statistikas komitejas apsekojuma veidlapas 1–f (ceturkšņa) aizpildīšanai.

Noteikti šādi ceturkšņa pārskatu iesniegšanas termiņi:

— I ceturkšņa pārskats jāiesniedz līdz 1995. gada 15. maijam;

— pirmā pusgada pārskats un 9 mēnešu pārskats jāiesniedz līdz pārskata periodam sekojošā mēneša 30. datumam.

3. Uzņēmumu grāmatvedības ceturkšņa pārskatu sastāvā ietvertās bilances, kā arī peļņas un zaudējumu aprēķina aizpildīšanas gaitā jāievēro Finansu ministrijas "Norādījumos par uzņēmumu gada pārskatiem" (1994. gada 14. janvāris, nr.02—5/29) un vēstulē "Par grozījumiem Finansu ministrijas Norādījumos par uzņēmumu gada pārskatiem" (1995. gada 3. janvāris, nr.23–03/3) sniegtie skaidrojumi par bilanci un peļņas un zaudējumu aprēķinu (skat. Norādījumu 2. un 3. nodaļu). Turklāt jāņem vērā:

— attiecīgās vietās Norādījumu tekstā vārdus "gada pārskats" un "pārskata gads" jālieto vārdu "ceturkšņa pārskats" un "pārskata periods" nozīmē;

— aizpildot bilances posteni "pārskata gada nesadalītā peļņa", kā arī peļņas un zaudējumu aprēķina posteņus, konti nav jāslēdz, bet gan jāaprēķina attiecīgo kontu atlikumu starpības.

Pārskatos par naudas vienību jālieto Latvijas Republikas naudas vienība un dati jānoapaļo līdz latiem (veselos skaitļos). Pārskati jāsastāda latviešu valodā.

Ceturkšņa pārskatu adresu daļā jānorāda uzņēmuma pilns nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese un citi rekvizīti atbilstoši statūtiem. Uzņēmumiem, kas atrodas ministrijas vai citas pārvaldes institūcijas pārziņā (pārraudzībā), jānorāda attiecīgās institūcijas nosaukums.

Katram bilances postenim jāparāda attiecīgie 1994. gada pārskata rādītāji. Katram peļņas un zaudējumu aprēķina postenim jāuzrāda iepriekšējā gada attiecīgā pārskata perioda salīdzināmie rādītāji.

Valsts sekretāre V.Andrējeva

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!