• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu viedokļi saskan! " - iekšlietu ministrs pēc darba vizītes Lielbritānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1995., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts statistikas komitejas informācija

Par cenu pārmaiņām 1995.gada februārī

Vēl šajā numurā

17.03.1995., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu viedokļi saskan! " — iekšlietu ministrs pēc darba vizītes Lielbritānijā

Vakar, 16. martā, no darba vizītes Lielbritānijā atgriezās iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons. Par darba vizītes rezultātiem iekšlietu ministrs žurnālistus informēja preses konferencē, kas notika tūlīt pēc ministra atgriešanās lidostā "Rīga".

Jānis Ādamsons teica:

— Manas darba vizītes Lielbritānijā programma bija piesātināta un visai saspringta. Tajā bija iekļauta tikšanās ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas, Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas un policijas amatpersonām, kā arī ar Skotijas policijas vadību. Tika pārrunāti daudzi jautājumi, diskutēts par daudzām problēmām. Lielbritānijas un Latvijas pušu viedokļi par daudziem likumiem, kas saistīti ar tiesību sargāšanu, saskan. Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas darbinieki ir labi informēti par kriminālo situāciju Latvijā un tai uzmanīgi seko. Es tikos arī ar Sitijas policijas vadību, kas Anglijā izvērš cīņu pret ekonomisko noziedzību. Tika panākta vienošanās, ka Latvijā ieradīsies vairākas neatkarīgu ekspertu grupas ar pieredzējušiem Anglijas policistiem, kas palīdzēs izmeklēt t.s. "Lainbankas lietu" un sniegs savus atzinumus par citiem ekonomiskajiem noziegumiem.

Tuvākajā laikā Lielbritānijas un Latvijas iekšlietu ministrijas noslēgs līgumu par organizētās noziedzības apkarošanu. Aprīļa vidū Rīgā darba vizītē ieradīsies Skotijas policijas pārstāvji. Tika panākta vienošanās par to, ka tuvākajā laikā Anglijā būs iespējams mācīties policijas darbiniekiem no Latvijas. No angļu policijas mēs varam mācīties augstu profesionālismu. Policista profesijas prestižs Anglijā ir ļoti augsts. Vienā no policijas skolām, ko es apmeklēju Anglijā, uz 400 kursantu vietām bija pieteikušies 7000 pretendenti.

Anglijā es tikos arī ar parlamenta deputātiem un šī parlamenta deputātu Baltijas valstu atbalsta grupu. Aprīļa vidū gaidāma šīs grupas vizīte Latvijā.

Preses konferencē "Latvijas Vēstneša" pārstāvis iekšlietu ministram vaicāja: — Vai tuvākajā nākotnē jums paredzēta vēl kāda darba vizīte ārzemēs?

— Marta beigās ir paredzēta mana darba vizīte Vācijā. Latvijas un Vācijas iekšlietu ministri parakstīs līgumus par kopīgu cīņu ar organizēto noziedzību . Šā gada jūnijā ir ieplānota mana darba vizīte Zviedrijā.

 

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!