• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopsavilkums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1995., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

17.03.1995., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

16. marta sēde

Kopsavilkums

Saeima 3.lasījumā pieņēma likumprojektu:

— "Par privatizācijas sertifikātiem". (r.s. dok. nr.1321; z.s. dok. nr.247) Balsojums: 59 par, 1 pret, 5 atturas.

Saeima 2.lasījumā kā steidzamu pieņēma likumprojektu:

— "Grozījumi Pilsonības likumā". (z.s. dok. nr.173) Balsojums: 56 par, 7 pret, 6 atturas.

Saeima komisijām nodeva likumprojektus:

— "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē". (z.s. dok. nr.257, nr.257a) Nodots Juridiskai komisijai (atbildīgā) un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

— "Par grozījumiem likumā "Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi"". (z.s. dok. nr.271, nr.271a) Nodots Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijai.

— "Par Latvijas Republikas pievienošanos Starptautiskajai konvencijai par preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu". (z.s. dok. nr.275, nr.275a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijai.

Saeima izskatīja deputātu pieprasījumus un jautājumus:

— Saeima noklausījās deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam M.Gailim par dalībnieku saraksta, kā arī G.Ulmaņa un M.Gaiļa 1994.gadā uz Ķīnas Tautas Republiku vadīto delegāciju izmaksu nepieciešamību, lai, apspriežot ārpolitisko koncepciju, varētu noteikt galvenos starpvalstu sadarbības principus, un nodeva Pieprasījumu komisijai (z.s. dok. nr.300).

— Saeima noklausījās steidzamu deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam M.Gailim, satiksmes ministram A.Gūtmanim, aizsardzības ministram J.A.Trapānam un ārlietu ministram V.Birkavam par Vaiņodes lidlauku. Saeima noraidīja pieprasījuma steidzamību (balsojums: 26 par, 31 pret, 13 atturas) un nodeva izskatīšanai Pieprasījumu komisijā (z.s. dok. nr.299).

– Saeima noklausījās steidzamu deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam M.Gailim par valsts akciju sabiedrības "Latvijas lauksaimniecības finansu sabiedrība" darbību. Saeima noraidīja pieprasījuma steidzamību (balsojums: 31 par, 29 pret, 11 atturas) un nodeva izskatīšanai Pieprasījumu komisijā (z.s.dok.nr.295).

– Saeima noklausījās un nodeva jautājumu aizsardzības ministram J.A.Trapānam par iespējām un nepieciešamību ASV EDA programmas ietvaros zemessardzes un aizsardzības spēku vajadzībām iegādāties M–14 šautenes ar noteikto cenu – 3 procenti no to vērtības (z.s.dok.nr.303).

– Saeima noklausījās un nodeva jautājumu aizsardzības ministram J.A.Trapānam par drošības dienesta darbinieku izmantošanu Saeimas deputātu apsardzei (z.s.dok.nr.306).

– Saeima noklausījās un nodeva jautājumu Ministru prezidentam M.Gailim, Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoram J.Naglim par Ministru kabineta iecerēto darbību, kas pārtrauktu sociālā nodokļa un algu parādu uzkrāšanos valsts uzņēmumos (z.s.dok.nr.293).

– Saeima noklausījās satiksmes ministra A.Gūtmaņa atbildi uz Saeimas deputātu M.Ā.Kalniņa, J.Kokina, O.Grīga, P.Putniņa un I.Dāliņa jautājumiem par Latvijas nacionālās aviokompānijas izveidošanu (z.s.dok.nr.273a).

Saeima izskatīja lēmuma projektu "Par izmaiņām "Lattelekom" izmeklēšanas un darbības izvērtēšanas komisijā" (z.s.dok.nr.305). Saeima nolēma atsaukt deputātu Gundaru Bērziņu un iecelt LZS frakcijas deputātu M.Ā.Kalniņu uzņēmuma "Lattelekom" darbības izvērtēšanai izveidotajā komisijā (z.s.dok.nr.305).

Saeima pieņēma lēmuma projektus par amatpersonu ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata:

– Saeima izskatīja lēmuma projektus par Irēnas Folkmanes vai U.Lakševica ievēlēšanu Saeimas sekretāra biedra amatā (z.s.dok.nr.296,nr.296a) un ievēlēja Irēnu Folkmani par Saeimas sekretāra biedri. Balsojums: 46 – par I.Folkmani, 21 – par U.Lakševicu, 9 pret abām kandidatūrām.

– "Par Kurzemes apgabaltiesas tiesnešu apstiprināšanu" (z.s.dok.nr.277). Apstiprināja par Kurzemes apgabaltiesas tiesnešiem:

Uldi Brikmani (balsojums: 58 par, 2 pret, 6 atturas),

Pēteri Opincānu (balsojums: 54 par, 2 pret, 8 atturas),

Ināru Rozīti (balsojums: 53 par, 1 pret, 6 atturas).

– "Par Latgales apgabaltiesas tiesnešu apstiprināšanu" (z.s.dok.nr.281). Apstiprināja par Latgales apgabaltiesas tiesnešiem:

Annu Biksinieci (balsojums: 55 par, 1 pret, 4 atturas),

Ilgu Zalužinsku (balsojums: 57 par, 2 pret, 3 atturas).

– "Par Vidzemes apgabaltiesas tiesnešu apstiprināšanu" (z.s.dok.nr.278). Apstiprināja par Vidzemes apgabaltiesas tiesnešiem:

Zentu Krūmiņu (balsojums: 56 par, 2 pret, 6 atturas),

Modri Lapiņu (balsojums: 58 par, 2 pret, 6 atturas).

– "Par dažu pilsētu tiesu tiesnešu iecelšanu" (z.s.dok.nr.179). Iecēla:

Ingu Akmeņlauku par Jelgavas pilsētas tiesas tiesnesi (balsojums: 54 par, 3 pret, 6 atturas),

Ingunu Mariku Celmu par Ventspils pilsētas tiesas tiesnesi (balsojums: 49 par, 2 pret, 6 atturas).

– "Par dažu Zemesgrāmatu nodaļu priekšnieku vietnieku iecelšanu". (z.s.dok.nr.280). Iecēla:

Olitu Bičinsku par Rīgas rajona Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieka vietnieci (balsojums: 55 par, 3 pret, 7 atturas),

Sandru Jakušenoku par Rīgas rajona Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieka vietnieci (balsojums: 60 par, 3 pret, 6 atturas),

Sarmīti Stūrmani par Siguldas Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieka vietnieci (balsojums: 55 par, 2 pret, 6 atturas).

– "Par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneses I.Šultiņas–Šulcas pirmstermiņa atbrīvošanu no amata" (z.s.dok.nr.282).

Balsojums: 61 par, 6 pret, 5 atturas.

 

Lauma Koļesņikova, Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!