• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauna Eiropas braucienu iespēja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.1995., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai pasaule zina un daudzina Liepājas vārdu!

Vēl šajā numurā

21.03.1995., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauna Eiropas braucienu iespēja

Sakarā ar Šengenas līguma stāšanos spēkā Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Konsulārais dienests informē par jauno kārtību, iebraucot un uzturoties Šengenas līguma valstīs.

Šengenas līgums stājas spēkā š.g. 26.martā. Tas nozīmē, ka pēc šī datuma Latvijas iedzīvotājiem, kuri saņēmuši īslaicīgas uzturēšanās vīzu (no 1 līdz 90 dienām) vienā no Šengenas līguma dalībvalstīm (Beļģija, Francija, Luksemburga, Nīderlande, Portugāle, Spānija, Vācija, kas kopā veido Šengenas līguma darbības teritoriju), šī vīza dos tiesības ieceļot un uzturēties arī pārējās Šengenas līguma dalībvalstīs.

Piemērs: ja pilsonim A ir pēc 1995.gada 26.marta izsniegta īslaicīgas (līdz 90 dienām) uzturēšanās vīza Vācijā, tad tā ir derīga iebraukšanai arī pārējās augšminētajās Šengenas līguma dalībvalstīs. Kopējais vienas vai vairāku secīgu uzturēšanos laiks Šengenas valstu teritorijā nedrīkst pārsniegt trīs mēnešus.

Turklāt jāievēro šādi nosacījumi:

1. Ja vīzas pieprasītājs ir nodomājis uzturēties tikai vienā valstī, viņam jāiesniedz savs pieprasījums šīs valsts pārstāvjiem.

2. Ja vīzas pieprasītājs vēlas uzturēties vairākās valstīs, viņam jāiesniedz savs pieprasījums pamatuzturēšanās valsts, atkarībā no uzturēšanās ilguma vai mērķa, pārstāvjiem.

3. Ja pamatuzturēšanās valsts nevar tikt noteikta, tad vīzu izsniegt ir tiesīga tā Šengenas līguma valsts, kurā pirmajā tiek iebraukts.

4. Pieprasītie dokumenti paliek tādi paši kā iepriekš. Papildus dokumenti var tikt pieprasīti konkrētos gadījumos.

5. Ilgstošas uzturēšanās vīzas jeb uzturēšanās atļaujas laika periodam virs 90 dienām paliek attiecīgās valsts nacionālās likumdošanas jurisdikcijā. Tās jāpieprasa attiecīgās valsts konsulārajās pārstāvniecībās. Persona, kurai ir šāda uzturēšanās atļauja kādā no Šengenas līguma dalībvalstīm, var ieceļot un uzturēties citā Šengenas līguma dalībvalstī bez attiecīgās valsts vīzas līdz 90 dienām.

6. Šengenas līguma valstu pirms 1995.gada 26.marta izsniegtās vīzas ir spēkā tajā valstī, kura šo vīzu ir izsniegusi, līdz konkrētajā gadījumā paredzētā termiņa izbeigšanās.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!