• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.1995., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu

Vēl šajā numurā

21.03.1995., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē vakar konceptuāli akceptēja norādījumus kārtībai, kādā izgatavojamas un uzskaitāmas vienota parauga preču pavadzīmes, kā arī tās lietojamas un noformējamas. Pavadzīmes būs stingras uzskaites veidlapas. Līdz ar to tās drīkstēs izmantot tikai tas uzņēmums, kas veidlapas iegādājies. Turklāt ik mēnesi uzņēmējsabiedrībām vajadzēs informēt Valsts ieņēmumu dienestu par uzņēmuma rīcībā palikušajām veidlapām. Pavadzīmes paredzēts izgatavot un izplatīt centralizēti. Vienlaikus Ministru kabinets paredz noteikt, ka visu preču saņemšanai, izsniegšanai, pārvadāšanai un uzskaitei jānotiek, pamatojoties uz preču pavadzīmi. Līdz ar to izsniegt preces bez pavadzīmes būs aizliegts (izņemot atsevišķus gadījumus, piemēram, nogādājot importētās preces līdz adresātam).

Komiteja atbalstījusi arī priekšlikumu par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes izveidi, kā arī akceptējusi šīs padomes nolikuma projektu. Padomes uzdevumus būs likuma "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu" 1995. gadā izpildes kontrole, kā arī likuma izpildes gaitā radušos problēmu risināšana.

Nolemts likvidēt valsts uzņēmuma "Latvijas nacionālais standartizācijas un metroloģijas centrs". Tā vietā paredzēts izveidot Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošo valsts iestādi — Latvijas nacinālais standartizācijas un metroloģijas centrs. Šāda lēmuma iesmels — Latvijas nacionālais standartizācijas un metroloģijas centrs savulaik nejauši izveidots kā valsts uzņēmums, lai gan tam vajadzēja būt valsts iestādei.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts arī Ostu attīstības fonda nolikums. Fonds uzkrās papildu līdzekļus ostu attīstībai un rekonstrukcijai, nodrošinās Latvijas piedalīšanos starptautiskajās jūrniecības un zvejniecības organizācijās, nodrošinās atsevišķu kopējo problēmu risināšanu, kas saistīta ar visu valsts ostu attīstību.

Konceptuāli atbalstīts priekšlikums par 16 valsts īpašumā esošo Latvijas Investīciju bankas akciju 1,6 miljonu Vācijas marku apmērā pārdošanu Vācijas Investīciju sabiedrībai (DEG). Līdz ar to valsts īpašumā paliks tikai 52 LIB akcijas (35% no akciju kopskaita).

Pirmajā lasījumā konceptuāli izskatīti 12 Ministru kabineta noteikumu projekti, kas precizēs un izskaidros Saeimas nesen pieņemtos nodokļu likumu. Starp vakar izskatītajiem MK noteikumu projektiem ir lēmumi "Par darījumu novērtēšanas komisijas izveidošanu", "Par nodokļu atlaižu piešķiršanu sabiedriskajām organizācijām un to atsaukšanas kārtību", "Par preču un citu priekšmetu pagaidu ievešanu pārstrādei".

Konceptuāli izskatīts arī Valsts īpašuma fonda šā gada budžets. Fonda ieņēmumi un izdevumi plānoti 4,6 miljonu latu apmērā.

Komiteja nolēmusi, ka valsts īpašumā saglabājams nekustamais īpašums Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

Komitejas locekļi uzklausīja arī informāciju par izmaiņām, kas izdarītas pirms otrā lasījuma Saeimas likumprojektā "Par dzīvokļu privatizāciju".

Slēgtā komitejas sēdes daļā tika izskatīts jautājums par valsts akciju sabiedrību "Latvenergo".

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!