• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Norvēģijas vēstnieka akreditācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.1995., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skatiens uz iepriekšējo nedēļu

Vēl šajā numurā

22.03.1995., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Norvēģijas vēstnieka akreditācija

Vakar, 21. martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pieņēma akreditācijas vēstuli no Norvēģijas Karalistes ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijas Republikā Knuta Torsena.

Iesniedzot akreditācijas vēstuli, Norvēģijas vēstnieks izteica gandarījumu par iespēju strādāt Latvijā un apliecināja apņēmību darīt visu, lai veicinātu turpmāko sadarbību starp mūsu valstīm.

Saņemot akreditācijas vēstuli, Valsts prezidents izteica pārliecību, ka vēstnieks veicinās Norvēģijas un Latvijas attiecību tālāku uzlabošanos. Liels stimuls būs tas, ka Oslo tuvākajā laikā tiks atklāta Latvijas vēstniecība. Tas varētu sekmēt tālāku sadarbību gan kultūrā, gan zinātnē, gan arī tautsaimniecībā. Prezidents atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta rūpīgi pētīt un analizēt Ziemeļvalstu pieredzi sadarbībā ar Eiropas institūcijām.

Pēc akreditācijas ceremonijas Valsts prezidents sarunā ar Norvēģijas vēstnieku atzīmēja, ka būtībā nav neviena jautājuma, kur starp Latviju un Norvēģiju būtu kādas nesaskaņas. Tas, ka Norvēģija nav iestājusies ES, ir zināma skola Latvijai, jo Latvijā tāpat ir zvejnieki un zemnieki, kurus satrauc šis jautājums. Valsts prezidents minēja arī, ka Latvija ir ieinteresēta gāzes vada izbūvē no Norvēģijas uz Latviju, jo mūsu enerģētiskā atkarība no Krievijas joprojām ir nomācoša.

Sarunas nobeigumā Valsts prezidents izteica cerību, ka tuvākajā laikā notiks abu valstu pirmo personu tikšanās.

Valsts prezidenta Kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!