• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķīnas augsto viesi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.1995., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija sagaida : Dānijas augsto viesi

Vēl šajā numurā

28.03.1995., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ķīnas augsto viesi

Rīt Rīgā ierodas Ķīnas Tautas Republikas premjera vietnieks un ārlietu ministrs Cjaņs Cičens

Dzimis Tjanjinā 1928. gadā, Cjaņs Cičens ir Šanhajas vietējais iedzīvotājs. 1942. gadā viņš iestājās Ķīnas Komunistiskajā partijā (ĶKP) un pievērsās partijas nelegālajam darbam starp studentiem Šanhajā. 1949. gadā viņš sāka strādāt Šanhajas Jaunatnes līgas organizācijā. Ar 1953. gadu darbojās Ķīnas Komunistiskās jaunatnes līgas Centrālajā komitejā, 1954. gadā viņš dodas mācīties uz Centrālo komjaunatnes skolu Padomju Savienībā.

Kopš 1955. gada un turpmāk viņš veiksmīgi veica Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības Padomju Savienībā otrā sekretāra pienākumus, Ķīnas Tautas Republikas Augstākās izglītības ministrijas nodaļas vadītāja pienākumus un direktora vietnieka pienākumus, 1972. gadā strādāja par Ķīnas vēstniecības Padomju Savienībā padomnieku, turpmāk par ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Gvinejā un vienlaicīgi Gvinejā — Bisavā. Pēc tam ar 1977. gadu par Ārlietu ministrijas Informācijas departamenta direktoru un kopš 1982. gada — par ārlietu ministra vietnieku.

Cjaņu Cičenu 1988. gadā ieceļ par ārlietu ministru, un kopš 1991. gada viņš ir arī valsts padomnieka amatā.

Viņš 1993. gadā tika iecelts par premjera vietnieku Ķīnas Tautas Republikas Valsts padomē. Cjaņ Cičens ievēlēts par 12., 13. un 14. ĶKP Centrālās komitejas biedru un par 14. ĶKP Centrālās komitejas Politiskā biroja biedru.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!