• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents pēc Iekšlietu ministrijas : valsts iekšējā drošība ir noteikta prioritāte. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.1995., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

28.03.1995., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents pēc Iekšlietu ministrijas : valsts iekšējā drošība ir noteikta prioritāte

Vakar, 27.martā, ministru prezidents Māris Gailis apmeklēja Iekšlietu ministriju un vairākas tās struktūras: Ugunsdzēsības un glābšanas departamenta Ugunsgrēku un glābšanas darbu operatīvās vadības un galvenais sakaru centru, Policijas akadēmiju un Policijas departamentu.

Pēc apmeklējuma IeM Policijas departamentā notika Ministru prezidenta preses konference, kurā piedalījās arī iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons un Policijas departamenta priekšnieks Aldis Lieljuksis.

Preses konferencē Ministru prezidents teica:

— Šis ir kārtējais Iekšlietu ministrijas apmeklējums, kaut gan Iekšlietu ministrija pelna īpašu ievērību. Valsts un tās iedzīvotāju iekšējā drošība, likumu sargāšana ir viena no galvenajām valdības darbības prioritātēm. Iekšlietu ministrija ir plaša organizācija. Šajā apmeklējumā es iepazinos tikai ar dažām tās struktūrām. Kaut gan līdzekļu trūkums ministrijai nav ļāvis īstenot visus uzdevumus, šajā apmeklējumā es guvu vislabākos iespaidus — īpaši Ugunsgrēku un glābšanas darbu operatīvās vadības un galvenajā sakaru centrā un Policijas akadēmijā. Laika gaitā Policijas akadēmija varētu kļūt par vienu no labākajām Latvijas augstskolām.

Pēc tam ministru prezidents atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. "Latvijas Vēstneša" pārstāvis jautāja:

— Ko, jūsuprāt, vajadzētu pilnveidot Iekšlietu ministrijas un policijas darbā? —

Ministru prezidents atbildēja:

— Ir būtiski panākt, lai sabiedrība kopumā un katrs iedzīvotājs individuāli uzticētos Iekšlietu ministrijai un policijai kā valsts pārstāvjiem un sabiedrības interešu aizstāvjiem. Iedzīvotājiem ir skaidri jāzina policijas tiesības un pienākumi un savas tiesības un pienākumi. Lai iedzīvotāji grūtos brīžos (kriminālās situācijās vai pat sadzīves negadījumos) varētu meklēt palīdzību policijā un policija šo palīdzību varētu sniegt. Uzticības iegūšana un radīšana ir ārkārtīgi nozīmīgs faktors. Laika gaitā policijai ir jāiegūst tāda uzticība, lai tā kopīgi ar sabiedrību varētu cīnīties pret noziedzību.

Vēl "LV" interesējās par to, kā valdība domā cīnīties pret ārpusreglamenta attiecībām Latvijas armijā un IeM struktūrās, kurās dien obligātā karadienesta karavīri.

Ministru prezidents atbildēja:

— Mums ir izstrādāts plāns, kā cīnīties pret ārpusreglamenta attiecībām. Šajā plānā ir ietverti gan organizatoriski pasākumi, gan soda sankcijas. Šajā plānā, piemēram, ir paredzēts, ka jaunkareivjus apmācību laikā nedrīkst atstāt vienus. Vienmēr kopā ar viņiem jābūt virsniekiem un instruktoriem. Ir paredzēts pat izformēt tās karaspēka vienības, kurās zeļ ārpusreglamenta attiecības, un šo vienību vietā veidot citas.

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!