• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.1995., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

28.03.1995., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakardienas, 27.marta, sēdē izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi vairāk nekā 25 Ministru kabineta noteikumus, kuri sīkāk reglamentēs nodokļu likumu piemērošanu. Piemēram, akceptēti noteikumi "Par valsts nodevu par iedzīvotāju reģistrāciju dzīves vietā" (nodevas apmērs 1 lats, nauda maksājama pašvaldībai), "Par Darījumu novērtējuma komisiju" (būs pirmstiesas institūcija, kura izvērtēs tirgus vērtības vai cenas atbilstību nodokļu administrācijas noteiktajai), "Par preču un citu priekšmetu pagaidu ievešanu pārstrādei" (nosaka, kādos gadījumos importētājs atbrīvots no pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas), "Par valsts nodevu izdevējdarbības un masu informācijas līdzekļu reģistrēšanai", "Par beznodokļu valstīm un zonām" (tās noteiks Finansu ministrija).

Komiteja akceptējusi arī 16 valstij piederošo Latvijas Investīciju bankas akciju pārdošanu Vācijas investīciju fondam DEG. Šo privatizācijas procesu jāveic Privatizācijas aģentūrai.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts arī Valsts īpašuma fonda 1995.gada budžets. Tā ieņēmumi un izdevumi paredzēti 4,6 miljonu latu apmērā. Piemēram, nomas maksa fondam dos 2 miljonus latu, maksājumi par valsts kapitāla izmantošanu — 1,425 miljonus latu. Savukārt paša fonda uzturēšanai paredzēts izlietot 875 000 latu, 120 000 latu pilnvarnieku darba samaksai, 2,3 miljonus latu — valsts uzņēmumu sanācijai (darba pārkārtošanai).

Atkārtoti izskatīti un pagaidām tikai konceptuāli pieņemti Ministru kabineta noteikumi par vienota parauga preču pavadzīmju lietošanas, noformēšanas, izgatavošanas un uzskaites kārtību. Šādas rīcības iemesls — pastiprināt kontroli pār preču plūsmām Latvijas teritorijā, lai novērstu iespēju izvairīties no nodokļu nomaksas un neuzskaitītu preču realizācijas. Pavadzīmes būs stingras uzskaites veidlapas. Līdz ar to tās drīkstēs izmantot tikai tas uzņēmums, kurš veidlapas iegādājies. Turklāt ik mēnesi uzņēmējsabiedrībām vajadzēs informēt Valsts ieņēmumu dienestu par uzņēmuma rīcībā palikušajām veidlapām. Pavadzīmes paredzēts izgatavot un izplatīt centralizēti. Vienlaikus Ministru kabinets paredz noteikt, ka visu preču saņemšanai, izsniegšanai, pārvadāšanai un uzskaitei jānotiek, pamatojoties uz preču pavadzīmi. Līdz ar to izsniegt preces bez pavadzīmes būs aizliegts, izņemot atsevišķus gadījumus, piemēram, nogādājot importētās preces līdz adresātam.

V.Freidenfelds, VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!