• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.1995., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojumi

Vēl šajā numurā

30.03.1995., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 1995. gada 27. marta sēdi

 

1. Saeimas Prezidijs sēdē izskatīja četrus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

2. Prezidijs pieņēma zināšanai Ministru prezidenta ziņojumu par to, ka viņš ir lūdzis J.A.Trapānu atkāpties no aizsardzības ministra amata un uzņēmies pildīt viņa pienākumus laikā līdz cita aizsardzības ministra iecelšanai.

3. Sēdē izskatīja Revīzijas komisijas atzinumu par veikto pārbaužu rezultātiem laika posmā no šā gada 1. janvāra līdz 1. martam un pieņēma to zināšanai.

4. Izskatīja deputāta J.Sinkas iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt J.Sinkam neapmaksātu atvaļinājumu laikā no 1995. gada 10. aprīļa līdz 17. aprīlim.

Izskatīja deputāta Ē.Kažas iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Saskaņā ar Kārtības ruļļa 8. panta 2. punktu, kurš paredz, ka steidzamos gadījumos par atvaļinājumu lemj Prezidijs un ziņo par to Saeimai nākamajā Saeimas sēdē, Prezidijs nolēma piešķirt Ē.Kažam neapmaksātu atvaļinājumu laikā no 1995. gada 22. marta līdz 29. martam un ziņot par to Saeimas sēdē.

5. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995. gada 29. marta un 30. marta sēžu darba kārtību.

6. Prezidijs izskatīja Saimnieciskās komisijas lēmumu par partiju propagandas plakātu izvietošanu Saeimas telpās.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto lēmumu Frakciju padomei izskatīšanai un uzdeva Kancelejai, ja nepieciešams, Saeimas telpās ierādīt konkrētu vietu, kur partijas varētu izvietot savus propagandas materiālus.

7. Prezidijs izskatīja Pilsonības likuma izpildes komisijas izstrādāto procedūru, kas jāievēro, piešķirot pilsonību par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto dokumentu Saeimas frakcijām izskatīšanai, kā arī lūgt Juridisko biroju sniegt atzinumu par izstrādātās procedūras atbilstību likumam.

Minēto jautājumu nolēma iekļaut izskatīšanai Frakciju padomes sēdē.

8. Prezidijs izskatīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja A.Kiršteina iesniegumu, kurā izklāstīts komisijas viedoklis jautājumā par ārzemju komandējumu lietderību, un pieņēma to zināšanai.

9. Prezidijs nolēma akceptēt Norvēģijas parlamenta priekšsēdētājas Kirsti Kolle Grondalas vizīti Latvijā no šā gada 6. septembra līdz 8. septembrim un ieplānot arī viņas oficiālo uzrunu Saeimā.

10. Prezidijs izskatīja Juridiskā biroja atzinumu sakarā ar frakcijas "Tēvzemei un brīvībai" priekšsēdētāja M.Grīnblata iesniegumu par deputāta R.Milberga palīgu.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto atzinumu frakcijai "Tēvzemei un brīvībai" un deputātam R.Milbergam zināšanai.

11. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas Republikas delegācijas loceklei I.Birzniecei laikā no 6. aprīļa līdz 11. aprīlim uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas komitejas sēdēm Parīzē (Francija);

2) Rietumeiropas Savienības asamblejas Aizsardzības komisijas loceklim A.Berķim laikā no 3. aprīļa līdz 7. aprīlim uz Rietumeiropas Savienības asamblejas Aizsardzības komisijas locekļu kārtējo sanāksmi Kijevā (Ukraina);

3) Saeimas Ārlietu komisijas konsultantei I.Lācei pēc Ziemeļatlantijas asamblejas starptautiskā sekretāra Kīsa Viljamsa ielūguma uz Ziemeļatlantijas asamblejas organizētajiem parlamentu darbinieku apmācības programmas pasākumiem Briselē (Beļģija) laikā no 7. maija līdz 14. maijam un Londonā (Anglija) laikā no 15. maija līdz 22. maijam.

12. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus:

1) A.Prēdelei (Saeimas sēdēs laikā no 6. aprīļa līdz 11. aprīlim); 2) A.Siliņam (Saeimas sēdēs laikā no 26. aprīļa līdz 28. aprīlim); 3) J.Zīgeristam (Saeimas sēdēs laikā no 20. marta līdz 26. martam); 4) A.Grotam (Saeimas 22. marta ārkārtas sēdes daļā); 5) M.Ā.Kalniņam (Saeimas 23. marta sēdes daļā); 6) M.Virsim (Saeimas sēdēs laikā no 30. marta līdz 2. aprīlim); 7) V.Pavlovskim (Saeimas 16. marta sēdes daļā); 8) O.Pavlovskim (Saeimas sēdēs laikā no 27. marta līdz 30. martam, kā arī 5. un 6. aprīlī); 9) A.Rozentālam (Saeimas 22. marta ārkārtas sēdes daļās un 23. marta sēdes daļā); 10) E.Berklavam (Saeimas 22. marta ārkārtas sēdes daļās); 11) G.Bērziņam (Saeimas 29. marta sēdē); 12) I.Sāmītei (Saeimas sēdēs laikā no 29. marta līdz 12. aprīlim); 13) L.Kuprijanovai (Saeimas 22. marta ārkārtas sēdes daļā); 14) A.Berķim (Saeimas 29. marta sēdes daļās).

Saeimas sekretāra biedre I.Folkmane

 

Deputātu steidzams pieprasījums

Dokuments nr.364

Par valsts akciju sabiedrību "Latvenergo"

 

Ministru prezidentam M.Gaiļa kungam

Latvijas Zemnieku savienības frakcijas deputātiem sagādā bažas radītā nestabilitāte Latvijai vitāli svarīgajā nozarē – enerģētikā.

LZS frakcijas deputāti lūdz M.Gaiļa kungu informēt par plānoto pasākumu programmu, kas paredzēta turpmākā "Latvenergo" pārstrukturēšanā, uzskatot, ka nav pieļaujami Latvijas energoapgādes sistēmas darbības traucējumi, kas varētu būtiski ietekmēt kā valsts ekonomiku kopumā, tā arī katru valsts pilsoni personīgi.

Saeimai joprojām nav sniegts valdības pārstāvju ziņojums par Valsts kontroles veiktās pārbaudes rezultātiem valsts a/s "Latvenergo" (saskaņā ar Saeimas 1994.gada 5.oktobra sēdes lēmumu), kas ļautu pamatoti spriest par Ministru kabineta rīcību sakarā ar izmaiņām a/s "Latvenergo" pārvaldes institūcijās.

Ceram, ka pašreizējai valdībai M.Gaiļa vadībā pietiks atbildības pakārtot otršķirīgus jautājumus vitāli svarīgākajām Latvijas interesēm un novērst destabilizāciju, kas var izraisīt dramatiskas sekas valstī.

Balstoties uz iepriekš teikto, pieprasām enerģētikas valsts ministram J.Ozoliņam sniegt ziņojumu par Valsts kontroles pārbaudes rezultātiem un Ministru prezidentam – detalizētu pamatojumu par "Latvenergo" padomes atlaišanu un valsts akciju sabiedrības prezidenta G.Koemeca atstādināšanu, un kā notikušais ir veicinājis stabilitāti enerģētikā.

Saeimas deputāti: A.Rozentāls, G.Bērziņš, P.Putniņš, Z.Tomiņš,

V.Novakšānovs, I.Kalniņš, P.Tabūns, M.Grīnblats, M.Ā.Kalniņš, A.Kiršteins

1995.gada 29.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!