• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mums ir gandrīz vienādas problēmas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.1995., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par banku pārskatiem

Vēl šajā numurā

04.04.1995., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Mums ir gandrīz vienādas problēmas"

Par Vācijas un Latvijas iekšlietu attiecībām

Svētdien, 2.aprīlī, no darba vizītes Vācijā atgriezās Latvijas iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons. Par brauciena iespaidiem iekšlietu ministrs pastāstīja preses konferencē, kas notika lidostā "Rīga".

— Mana darba vizīte Vācijā bija ļoti piesātināta un saspringta. Šīs vizītes galvenais notikums: starp Latviju un Vāciju tika noslēgts līgums par cīņu ar organizēto noziedzību. Latvijas un Vācijas līgumā visbūtiskākais ir otrais pants. Tas paredz abu pušu informācijas apmaiņu. Tā būs operatīvā informācija par organizētās noziedzības struktūrām un noziedzniekiem Latvijā un Vācijā. Pēc šīs operatīvās informācijas apmaiņas abu valstu iekšlietu ministrijas reaģēs, pievēršot īpašu uzmanību aizdomīgajiem cilvēkiem un viņu sakariem.

Vizītes laikā tika atjaunots tehniskās palīdzības līgums starp Latviju un Vāciju. Saskaņā ar šo līgumu Latvija saņems no Vācijas tehnisko palīdzību vairāku miljonu marku apmērā. Lielāko daļu no šīs summas izlieto Latvijas austrumu robežas nostiprināšanai.

Preses konferences gaitā iekšlietu ministrs atzīmēja:

— Cīņā ar organizēto noziedzību Latvijai un Vācijai ir gandrīz pilnīgi vienādas problēmas. Abām valstīm aktuāla ir noziedzība ekonomikas un finansu jomā. Šajā sakarībā Latvijas attiecīgo struktūru darbiniekiem būs iespēja mācīties Vācijā. Savukārt drīz vien no Vācijas Latvijā ieradīsies speciālisti ekonomisko noziegumu jomā. Viņi sniegs konsultācijas un izvērtēs mūsu valsts attiecīgos likumdošanas aktus.

Vācijā tikšanās laikā ar šīs valsts robežapsardzes vadību mēs diskutējām arī par iespējām noslēgt bezvīzu režīmu starp Vāciju un Latviju. Tomēr pagaidām šādu līgumu nevar noslēgt, jo Latvijas austrumu robežas nav pietiekami droši apsargātas. No šī gada 1.jūlija Latvijas robežapsardzi paredzēts pakļaut Iekšlietu ministrijai. Tādēļ augusta beigās vai septembra sākumā Latviju apmeklēs augsta ranga Vācijas robežapsardzes ierēdņi. Rudenī Latvijā darba vizītē ieradīsies Vācijas iekšlietu ministrs.

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons turpināja:

— Ar vācu kolēģiem mēs pārrunājām arī imigrācijas un ar austrumu bēgļiem saistītos jautājumus. Tā ir ārkārtīgi sasāpējusi problēma visas Eiropas, īpaši Vācijas, mērogā. Patiesībā šie tā saucamie bēgļi galvenokārt ir laimes meklētāji, vieglas dzīves tīkotāji, avantūristi, dēkaiņi un kriminālnoziedznieki no Vidusāzijas, Sīrijas, Indijas, Afganistānas un citām austrumu valstīm.

Preses konferencē "Latvijas Vēstnesis" interesējās: — Vai tuvākajā laikā vēl ar kādu valsti tiks noslēgti līgumi par organizētās noziedzības apkarošanu?

Iekšlietu ministrs atbildēja:

— Aprīļa vidū paredzēts noslēgt līgumu par organizētās noziedzības apkarošanu starp Latviju, Lietuvu un Igauniju. Savukārt jūnija vidū ir iecerēta mana darba vizīte Zviedrijā, kur, iespējams, tiks noslēgti attiecīgi līgumi. Starp citu, Vācijā mūsu delegācija piedalījās diskusijā par Eiropola izveidošanu. Paredzēta Latvijas iekļaušanās šajā organizācijā. Latvija arī noteikti pievienosies ANO konvencijai par cīņu ar organizēto noziedzību.

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!