• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 28. marta noteikumi Nr. 62 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.1995., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.63

Noteikumi par nodokļu un nodevu maksāšanas kārtību, pildot Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības noslēgto līgumu par tehnisko palīdzību

Vēl šajā numurā

05.04.1995., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 62

Pieņemts: 28.03.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 62

(prot. nr.16, 14.§) Rīgā 1995. gada 28.martā

Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 10. un 12. pantu

1. Pašvaldības dome (padome) par pašvaldību nodevu uzlikšanu izdod saistošus noteikumus. Tajos jābūt noteiktiem:

1.1. ar nodevām apliekamajiem objektiem vai pakalpojumiem;

1.2. nodevas likmēm;

1.3. nodevas maksātājiem;

1.4. maksāšanas laikposmam un nodevas samaksas termiņam;

1.5. to personu lokam, kuras atbrīvojamas no nodevas vai kurām piemērojami nodevas maksāšanas atvieglojumi;

1.6. nodevas iekasēšanas kārtībai un tās kontroles mehānismam;

1.7. budžetam, kurā tiks ieskaitīti iekasētie līdzekļi, kā arī konkrētiem līdzekļu izmantošanas mērķiem, ja nodeva tiks ieskaitīta speciālajā budžetā.

2. Ar pašvaldību nodevu var aplikt tikai tos pašvaldības domes (padomes) un tās izveidoto iestāžu sniegtos pakalpojumus, kuri saistīti ar domes (padomes) administratīvajiem izdevumiem.

3. Lai uzliktu nodevas par izklaidējošu pasākumu sarīkošanu, tirdzniecību, reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu publiskās vietās, domei (padomei) jāpieņem lēmums, kurā noteiktas publiskās vietas pašvaldības teritorijā.

4. Lai uzliktu nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonās, domei (padomei) jāpieņem lēmums, kurā noteiktas īpaša režīma zonas pašvaldības teritorijā. Šis lēmums pašvaldībai jāsaskaņo ar Kultūras ministriju, Iekšlietu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

5. Par pašvaldību nodevas samaksas termiņa neievērošanu un citiem pašvaldību izdoto noteikumu pārkāpumiem nodokļu administrācija nosaka sankcijas saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 26.nr.).

6. Pašvaldību izdotie noteikumi par pašvaldību nodevu uzlikšanu iesniedzami reģistrācijai Finansu ministrijā triju dienu laikā pēc to parakstīšanas (neskaitot brīvdienas un svētku dienas).

7. Ja Finansu ministrijā reģistrācijai iesniegtie attiecīgie pašvaldību noteikumi neatbilst šo noteikumu vai likuma "Par nodokļiem un nodevām" prasībām, tie tiek reģistrēti ar attiecīgu atzīmi un, pievienojot Finansu ministrijas atzinumu par neatbilstību minētajām prasībām, nosūtīti Valsts reformu ministrijai izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai par pašvaldību nodevas likumību.

8. Tie pašvaldību lēmumi par pašvaldību nodevu un maksas pakalpojumu cenu (tarifu) noteikšanu, kuri pieņemti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, ir reģistrējami Finansu ministrijā līdz 1995.gada 1.maijam un tiem jāatbilst šo noteikumu prasībām un likuma "Par nodokļiem un nodevām" normām.

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!