• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 28. marta noteikumi Nr. 63 "Noteikumi par nodokļu un nodevu maksāšanas kārtību, pildot Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības noslēgto līgumu par tehnisko palīdzību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.1995., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.64

Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu ieskaitīšanu pašvaldību budžetos avansa kārtībā

Vēl šajā numurā

05.04.1995., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 63

Pieņemts: 28.03.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.63

Rīgā 1995.gada 28.martā (prot. Nr.16 2.§)
Noteikumi par nodokļu un nodevu maksāšanas kārtību, pildot Latvijas Republikas Valdības un Amerikas Savienoto Valstu Valdības noslēgto līgumu par tehnisko palīdzību
Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām Latvijas Republikā" 24.pantu
1. Šie noteikumi nosaka nodokļu, nodevu un citu maksājumu maksāšanas kārtību, pildot Latvijas Republikas Valdības un Amerikas Savienoto Valstu Valdības (turpmāk tekstā — "Savienoto Valstu puse") līgumu par tehnisko palīdzību Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Latvijas Republikas teritorijā izvietoto un agrāk kontrolēto parasto ieroču sistēmu un militāro objektu iznīcināšanā (turpmāk tekstā —"līgums").
2. Lidmašīnas un kuģi, kas pieder Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departamentam vai kurus minētais departaments izmanto, pildot līgumu, ir atbrīvoti no muitas kontroles. Ar šīm lidmašīnām un kuģiem ievestās vai izvestās iekārtas, materiāli, piegādes vai pakalpojumi tiek deklarēti Latvijas Republikas likumos noteiktajā kārtībā.
3. Lidmašīnas un kuģi, kurus Savienoto Valstu puse izmanto, pildot līgumu, izņemot regulārās satiksmes komercreisu kuģus un lidmašīnas, (turpmāk tekstā —"speciālie kuģi vai speciālās lidmašīnas") ir atbrīvoti no jebkuriem Latvijas Republikas teritorijā spēkā esošajiem nodokļu un nodevu maksājumiem.
4. Pēc detalizētu aprēķinu iesniegšanas par to speciālo kuģu vai speciālo lidmašīnu apkalpošanu, kuri veic ar līguma izpildi saistītos pārvadājumus, nesaņemto nodevu un citu maksājumu summas ostām un lidostām tiek kompensētas no līdzekļiem, kas saņemti no Krievijas Federācijas kā nomas maksa par Skrundas radiolokācijas stacijai pagaidu lietošanā nodoto zemi.
5. Jebkuru materiālu, iekārtu un pakalpojumu ievešana un izvešana, ko, pildot līgumu, veic Savienoto Valstu puse, tās nolīgti darba uzņēmēji un darba uzņēmēju personāls, uz Latvijas Republikas robežas netiek aplikta ar muitas nodokli, akcīzes nodokli (izņemot alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu ievešanu un izvešanu) un apgrozījuma (pievienotās vērtības) nodokli un licencēšanai netiek pakļauta. Visi ievestie vai izvestie materiāli, iekārtas, piegādes un pakalpojumi tiek deklarēti Latvijas Republikas likumos noteiktajā kārtībā.
6. Amerikas Savienoto Valstu militārpersonas un civilpersonas, kā arī pieaicinātās citu ārvalstu civilpersonas, kuras darbojas Latvijas Republikā, lai pildītu līgumu, ir atbrīvotas no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, sociālā nodokļa un jebkuru nodevu maksājumiem Latvijas Republikā.
7. Latvijas Republikas uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) un fiziskās personas, kas tieši noslēgušas darba līgumus ar Amerikas Savienoto Valstu uzņēmumu "Controlled Demolition Incorporated" vai tā pilnvarotu personu, lai piedalītos līgumā paredzētajos darbos, ir atbrīvotas no nodokļiem par darbību, kas tieši saistīta ar līguma izpildi (arī no apgrozījuma (pievienotās vērtības) nodokļa atbilstoši šo noteikumu 8.punktam). Šī punkta nosacījumi neattiecas uz uzņēmumu peļņas (ienākuma) nodokļa un sociālā nodokļa maksājumiem, bet fiziskajām personām — uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa un sociālā nodokļa darba ņēmēja daļas maksājumiem.
8. Preču piegādes, kā arī darbi un pakalpojumi, kurus, pildot līgumu, veic Savienoto Valstu puses, citu ārvalstu vai Latvijas Republikas uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) vai fiziskās personas, tiek pielīdzināti preču piegādēm vai darbiem un pakalpojumiem, kurus eksportē, un ar apgrozījuma nodokli netiek aplikti. Pēc likuma par pievienotās vērtības nodokli stāšanās spēkā šīm preču piegādēm, darbiem un pakalpojumiem piemērojama nodokļa 0 % likme.

Šajā punktā minētie atvieglojumi tiek piemēroti tām preču piegādēm, darbiem un pakalpojumiem, kuri iekļauti attiecīgā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai fiziskās personas līgumā ar Amerikas Savienoto Valstu uzņēmumu "Controlled Demolition Incorporated" vai ar tā pilnvarotu personu.
9. Pēc līguma izpildes visi Latvijas Republikā ievestie un neizlietotie materiāli, iekārtas un citas preces no Latvijas Republikas tiek izvestas un ar nodokļiem netiek apliktas.
10. Pēc Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departamenta rakstiskas atļaujas saņemšanas materiāli, iekārtas un citas preces, kas pēc līguma izpildes netiek izvestas, realizējamas un apliekamas ar nodokļiem Latvijas Republikas likumos noteiktajā kārtībā
Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!