• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 4. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.1995., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

05.04.1995., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 4. aprīļa sēdē

Vakar, 4. aprīļa kārtējā Ministru kabineta, sēdē tika apstiprināti noteikumi par darba stāžu pensijas aprēķināšanai. Tie paredz, ka turpmāk, aprēķinot pensijas, darba stāžs tiks ņemts vērā pilnā apmērā. Līdz šim maksimālais darba stāžs, par kuru tika aprēķinātas pensijas, bija 38 gadi. Minētie noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 1. maiju.

Valdība akceptēja nodošanai Saeimā LR Kriminālkodeksa grozījumu projektu. To mērķis ir pastiprināt soda mērus par smagiem un vardarbīgiem noziegumiem, arī par noziegumiem, kuri tiek izdarīti, pielietojot sprāgstvielas un ieročus. Tā, piemēram, tīšo slepkavību paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu no 12 līdz 17 gadiem (šobrīd soda mērs ir 3 — 10 gadi). Maksimālais brīvības atņemšanas laiks saskaņā ar grozījumiem būs 20 gadu.

MK pieņēma noteikumus "Par valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta izveidošanu". Saskaņā ar grozījumiem likumā par akcīzes nodokli speciālajā budžetā tiks ieskaitīti 50 procenti no akcīzes nodokļa veidā iekasētajiem līdzekļiem. Šos līdzekļus paredzēts izmantot Latvijas iedzīvotāju bāzes programmas līmeņa ārstēšanas izdevumu apmaksai valsts slimnīcās. Budžeta rīkotājs būs Labklājības ministrija.

Tika pieņemti noteikumi par preču un citu priekšmetu pagaidu ievešanu pārstrādei. Tajos noteikts, ka atļaujas preču un citu priekšmetu pārstrādei LR teritorijā varēs saņemt Latvijā reģistrētās juridiskās personas. Atļauju ievešanai iesniedz tā rajona muitas iestāde, kurā paredzēts veikt pārstrādes operācijas. Noteikta kompensācijas produktu izvešanas kārtība, kā arī gadījumi, kad atļaujas saņēmušas juridiskās personas tiek atbrīvotas no pievienotās vērtības nodokļa maksājumiem. Noteikumi regulē arī muitas dokumentu noformēšanas kārtību.

MK akceptējis parakstīšanai Vācijas un Latvijas valdību nolīgumu par konsultācijām un sadarbību. Nolīgums paredz abu valstu sadarbību Latvijas tautsaimniecības speciālistu un vadošo darbinieku konsultēšanā, izglītošanā un kvalifikācijas celšanā, kā arī ar tieslietām, valsts pārvaldi, izglītību, sociālo sfēru un vides aizsardzību saistīto projektu īstenošanā.

Valdība akceptēja priekšlikumu par 16 tai piederošo Latvijas Investīciju bankas akciju pārdošanu Vācijas valdības investīciju sabiedrībai "Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft GmbH (DEG)", paplašinot līdz ar to LIB akcionāru loku. Pārdodamo akciju kopējā nominālvērtība ir 1,6 milj. vācu marku.

Lai nodrošinātu bērnu tiesību kvalitatīvu aizsardzību, MK izdevis rīkojumu par Bērnu tiesību aizsardzības centra izveidi. Centra galvenais uzdevums būs īstenot bērnu tiesību aizsardzības politiku Latvijā saskaņā ar ANO 1989. gada konvenciju par bērna tiesībām. Bērnu tiesību aizsardzības centrs atradīsies Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā un tiks finansēts no tās budžeta.

Sēdē tika akceptēts Ostu attīstības fonda nolikums. Fonda ienākumus veidos likumā par ostām noteiktie atskaitījumi no ostas un kuģošanas nodevām, valsts asignējumi, juridisko un fizisko personu mērķiemaksas un ziedojumi. Šie līdzekļi tiks izmantoti Latvijas ostu, it īpaši mazo ostu, rekonstrukcijai, kā arī Latvijas līdzdalības nodrošināšanai starptautiskajās jūrniecības un zvejniecības organizācijās. Valdība akceptēja arī noteikumus par Mērsraga ostas robežu noteikšanu.

MK izdeva rīkojumu, kas paredz izvietot Valsts psihiskās veselības aprūpes centra Rīgas psihoneiroloģiskās slimnīcas piespiedu ārstēšanās nodaļu psihiski slimajiem, kuriem ar tiesas lēmumu noteikts medicīniskā rakstura piespiedu līdzeklis, kara hospitļa ēkās. Turpat tiks izvietota tiesu psihiatrisko ekspertīžu nodaļa.

Ar vakardienas sēdē pieņemto valdības rīkojumu valsts uzņēmums "Latvijas Nacionālais standartizācijas un metroloģijas centrs" tiek pārveidots valsts iestādē, kuras darbību pārraudzīs Ekonomikas ministrija.

Ministri apstiprināja delegācijas sastāvu līguma sagatavošanai par Latvijas un Igaunijas jūras robežu. Par delegācijas vadītāju iecelts Jānis Ritenis, valsts ministrs Ārlietu ministrijā.

Vēl ar valdības rīkojumu izveidota darba grupa, lai saskaņotu Latvijas likumdošanu ar Eiropas Cilvēktiesību konvencijas un tās 11. papildprotokola normām. Darba grupu vadīs tieslietu ministrs Romāns Apsītis.

Valdības preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!