• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.1995., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par repatriāciju

Vēl šajā numurā

05.04.1995., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts un sociālo lietu komitejā

 

Pirmdien, 3.aprīlī, Valsts un sociālo lietu komitejas sēdē tika akceptēts noteikumu projekts, kas nosaka, ka turpmāk, aprēķinot pensijas apmēru, darba stāža ilgums netiks ierobežots. Līdz šim maksimālais darba stāžs, par kuru tika aprēķinātas pensijas, bija 38 gadi. Paredzēts, ka minētie noteikumi stāsies spēkā ar šā gada 1.maiju.

Komiteja akceptēja arī noteikumu projektu "Par valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta izveidošanu". Saskaņā ar grozījumiem likumā par akcīzes nodokli speciālajā budžetā tiks ieskaitīti 50 procenti no akcīzes nodokļa veidā iekasētajiem līdzekļiem. Šos līdzekļus paredzēts izmantot Latvijas iedzīvotāju bāzes programmas līmeņa ārstēšanas izdevumu apmaksai valsts slimnīcās. Budžeta rīkotājs būs Labklājības ministrija. Abi minētie noteikumu projekti kā steidzami tiek iekļauti Ministru kabineta kārtējās sēdes darba kārtībā.

Tika akceptēti noteikumi par veselības aprūpes finansēšanas kārtību 1995.gadā. Tajos noteikti medicīnas palīdzības veidi, kuru atmaksa katram iedzīvotājam tiek garantēta no pašvaldību budžetiem caur slimokasēm, kā arī pakalpojumu veidi, kuru atmaksa no slimokasēm nav paredzēta. Precizēts arī to ārstniecības pakalpojumu saraksts, kas kā valsts pasūtījums tiek apmaksāti no centrālā valsts budžeta, kā arī apstiprināts valsts pasūtījumu izpildošo medicīnisko iestāžu saraksts.

Sēdē akceptēja arī noteikumu projektu "Par iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu lietvedību valsts pašvaldību institūcijās". Tajos noteikts, ka minēto dokumentu lietvedība jākārto atsevišķi no pārējās lietvedības.

Vēl komiteja akceptēja rīkojumu, kas paredz reorganizēt Rēzeknes Skolotāju institūtu, iekļaujot to kā fakultāti Rēzeknes augstskolas sastāvā.

VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!