• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.1995., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34547

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 4. aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

05.04.1995., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums no 1.lpp.

Ekonomikas un finansu komitejā

Komiteja turpināja izskatīt arī Ministru kabineta noteikumus, kuri reglamentēs Saeimas akceptēto nodokļu likumu pielietošanu. Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptējusi kārtību, kādā tiek dzēsti uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību peļņas nodokļa parādi vai samazināmi šī nodokļa maksājumi par zaudējumiem, kas radušies sakarā ar valsts pasūtījumu izpildi un Latvijas rubļa ieviešanu 1992.gadā. Noteikta arī maksa par informācijas sniegšanu no Uzņēmumu reģistra — tās apmērs 10 lati. No nodevas atbrīvojamas augstākās valsts pārvaldes institūcijas, kā arī pašvaldības un Privatizācijas aģentūra. Akceptēts arī projekts kārtībai, kādā atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis Latvijā akreditētām ārvalstu pārstāvniecībām, to diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem. Valdības akceptam nolemts nosūtīt arī kārtību, kādā valsts nodevas un citi obligātie maksājumi ieskaitāmi valsts budžetā, uzņēmumu ienākuma, kā arī pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju veidlapas. Akceptēta arī kārtība, kādā zemes lietotājiem atmaksās akcīzes nodokli par dīzeļdegvielu. Kompensācijas apmērs — 2 santīmi par katru dīzeļdegvielas litru, kas izlietots lauksaimniecībā izmantojamās zemes apstrādē, rēķinot, ka viena hektāra apstrādei nepieciešami 80 litri. Noteikta arī kārtība, kādā nosakāmi Latvijā nereģistrēto uzņēmumu pārstāvniecību ar nodokli apliekamie ieņēmumi.

Nolemts no privatizējamo valsts īpašumu saraksta svītrot Ropažu, Ventas, Ādažu, Dikļu un Lejasciema aptiekas, jo tās iekļautas denacionalizējamo objektu sarakstā. Līdz ar to nav iespējama privatizācija.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēta Ventspils ostas robeža un kopējā teritorijas platība 481, 89 hektāru apmērā. No tās 221,89 hektāri ir zemes platība un 260 hektāri — ūdeņi.

Finansu ministrija pilnvarota apstiprināt Latvijas Centrālā depozitārija noteikumus. Taču pirms apstiprināšanas ministrijai jāsaņem Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komitejas piekrišana.

Lai saglabātu Ziemassvētku kauju vēsturisko piemiņu, nolemts izveidot īpaši aizsargājamu meža iecirkni Ziemassvētku kauju vietās. Tas izvietosies Jelgavas valsts virsmežniecības Klīves mežniecībā, Jūrmalas valsts virsmežniecības Tīreļu mežniecībā, kā arī Jelgavas paju sabiedrības "Vienība" un Rīgas rajona agrofirmas SIA "Bulduri" teritorijā.

Valdības akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt arī investīciju projektu, kurus finansēs no valdības garantētiem ārvalstu kredītiem, sarakstu. To skaitā ir Jelgavas apvedceļš, projekts Daugavpils siltumapgādes uzlabošanai, sasķidrinātās gāzes apgādes sitēmu pārbūve, dabas gāzes izmantošanai. Līdz ar to paredzēts iesniegt Saeimā priekšlikumu par valsts ārējā parāda apmēra palielināšanu līdz 275,88 miljoniem latu, kas tomēr nepārsniedz maksimāli pieļaujamo valsts ārējo parādu.

Komiteja nolēmusi izteikt Ministru kabinetam sastāvu valsts komisijai, kurai būs tiesības noteikt līdzekļu izlietojumu, kuri saņemti no Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas. Komisiju vadīs Kuldīgas rajona padomes priekšsēdētājs J.Kalviņš.

Akceptēts projekts grozījumiem likumā par izlozēm un azartspēlēm un par izložu un azartspēļu nodevu. Piemēram, par speciālas atļaujas izsniegšanu no izložu organizētājiem ieteikts iekasēt no 500 līdz 5000 latu atkarībā no loteriju veida un loteriju apmēra. Savukārt ieeja azartspēļu namos būs atļauta tikai personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu. Piedāvāts arī, ka ar 1996.gada 1.janvāri jāatļauj tikai tādu azartspēļu automātu un iekārtu ekspluatācija, kuras sertificētas valdības noteiktā kārtībā. Precizēti arī licences saņemšanai nepieciešamie dokumenti un nepieciešamās ziņas, kā arī gadījumi, saskaņā ar kuriem netiek izsniegta licence.

Komiteja ierosinājusi izdarīt grozījumus muitas tarifos, kuri skar importējamās graudu un kartupeļu sēklas. To pamatlikme ieteikta viena procenta apmērā, nosakot arī daudzumus, kurus ļauts ievest, izmantojot samazinātās ievedmuitas likmes.

Kārtējo reizi konceptuāli izskatīta un akceptēta kārtība, kādā lietojamas, noformējamas, izgatavojamas un uzskaitāmas vienota parauga preču pavadzīmes. Komiteja nolēma izveidot speciālu darba grupu, kura šo kārtību pilnveidos, lai to varētu jau nākošajā nedēļā pieņemt komitejas sēdē.

Tieslietu ministrijas valdījumā nolemts nodot nekustamo īpašumu Liepājā, Republikas ielā 14 un Tiesu ielā 5. Savukārt no Birjuzova karaskolas pārņemtos valsts nekustamos īpašumus Saulkrastu pilsētas lauku teritorijā un Carnikavas pagastā komiteja ieteikusi nodot minēto, kā arī Rīgas rajona pašvaldību īpašumā. Nekustamie īpašumi sastāv no kazarmām, noliktavām, asfaltētiem ceļiem un laukumiem utt. (vairāk nekā 30 nekustamā īpašuma objektu). Valsts īpašuma fonda valdījumā nolemts nodot nekustamo īpašumu Rīgā, Brīvības bulvārī 36. Šajā namā šobrīd izvietojas Ministru kabinets, Ekonomikas, Valsts reformu, Tieslietu un Ārlietu ministrija, kā arī Augstākā tiesa.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!