• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Vācijas vicekanclers, ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.1995., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Savienības "Latvijas ceļš" 2. kongresā

Vēl šajā numurā

11.04.1995., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — Vācijas vicekanclers, ārlietu ministrs

Tiekoties piektdien, 7.martā, ar Vācijas ārlietu ministru Klausu Kinkelu, Ministru prezidents Māris Gailis (attēlā pa labi) lūdza Vāciju atbalstīt Latvijas integrāciju Eiropas institūcijās. Runājot par NATO paplašināšanos, M.Gailis uzsvēra, ka tas ir Latvijas drošības un pastāvēšanas jautājums. Viņš arī izteica cerību, ka Vācija atbalstīs Latvijas asociatīvā līguma parakstīšanu ar ES. Pēc Ministru prezidenta domām, šis atbalsts varētu izpausties kā abu valstu pārstāvju konsultācijas pirms katra sarunu raunda strukturētā dialoga ietvaros, kurš sāksies pēc Latvijas un ES asociatīvā līguma parakstīšanas. Klauss Kinkels apliecināja Vācijas gatavību atbalstīt Latvijas eirointegrācijas centienus.

Māris Gailis un Klauss Kinkels pārrunāja bezvīzu režīma ieviešanas iespējas starp divām valstīm. K.Kinkels paskaidroja, ka Vācijas ārlietu resors principā neiebilst pret bezvīzu režīma ieviešanu. Taču pret to zināmi iebildumi ir Vācijas Iekšlietu ministrijai, jo pēdējā laikā ir pieaugušas ar valstī iebraukušajiem ārzemniekiem saistītās problēmas. Tajā pašā laikā K.Kinkels izteicās par to, lai sarunas par bezvīzu režīmu notiktu vienlaicīgi ar visām trim Baltijas valstīm. Abas puses atzina, ka viens no priekšnoteikumiem bezvīzu režīma ieviešanai ir Vācijas un Latvijas līguma noslēgšana par nelegālo imigrantu nosūtīšanu atpakaļ. Māris Gailis informēja, ka tuvākajā laikā Latvijas valdība pieņems noteikumus par LR robežu nelegāli šķērsojušo personu pagaidu uzturēšanās kārtību, uzsverot, ka šai attieksmei ir jābūt humānai.

Runājot par abu valstu ekonomisko sadarbību, M.Gailis atzīmēja, ka Hannoveres izstādes apmeklējums liecina par to, ka no Vācijas puses ir vērojama liela ieinteresētība sadarbībā ar Latviju. Vācija ir otrais lielākais investors Latvijā. Lai sekmētu ekonomisko sadarbību, M.Gailis aicināja paātrināt 1993.gadā noslēgtā abu valstu līguma par investīciju veicināšanu un savstarpējo aizsardzību ratifikāciju Vācijas bundestāgā.

Valdības preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!