• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1995., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

18.04.1995., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja atbalstījusi rīkojuma projektu par valsts pārvaldei lauksaimniecībā neraksturīgo funkciju nodošanu sabiedrisko organizāciju ziņā. Piemēram, Latvijas lauksaimniecības kopdarbības nacionālā savienība, kurai būtu jāatbild par lauksaimniecības produkcijas ražošanas, pārstrādes un realizācijas organizēšanu, izstrādās priekšlikumus par valsts investīcijām, dotācijām un subsīdijām lauksaimniecībai un to sadali. Paredzēts arī, ka jāizveido Latvijas lauksaimniecības nozares ražošanas koordinēšanas konsultatīvā padome.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts nacionālo programmu saraksts un to vadītāji, nacionālo programmu izstrādes un realizācijas kārtība. Nacionālo programmu skaitā ir tautsaimniecības stabilizācijas, liberalizācijas un pārstrukturizācijas nacionālā programma, kvalitātes nodrošināšanas nacionālā programma, ārējās tirdzniecības nacionālā programma.

Komiteja nolēmusi, ka pāreja uz jaunajām alkoholisko dzērienu marķēšanas zīmēm jāsāk ar šā gada 1. jūniju, lai jau ar 1. jūliju Latvijā pārtrauktu to alkoholisko dzērienu realizāciju, kuri ir marķēti ar līdzšinējiem sertifikātiem. Jaunais marķējums apliecinās gan alkoholisko dzērienu kvalitāti, gan akcīzes nodokļa nomaksu. Paredzēts arī ievērojami samazināt muitas noliktavu skaitu, kurās atļauts glabāt importētos alkoholiskos dzērienus, kā arī izvirzīt stingrākas prasības marķēšanas procedūrai.

Ieteikts atbrīvot no Privatizācijas aģentūras padomes priekšsēdētāja amata Druvi Skulti un viņa vietā iecelt Raimondu Jonīti.

Izskatīšanai Ministru kabineta sēdē akceptēti arī noteikumi "Par Latvijas attīstības aģentūru", kuri nosaka aģentūras tiesisko stāvokli, funkcijas un uzdevumus. Piemēram, aģentūrai jānodrošina investori ar nepieciešamo informāciju, kā arī investīciju projektu ekonomiskā analīze, jānovērtē ieguldījumu ietekme uz Latvijas ražojumu konkurētspēju, jāgatavo priekšlikumi valsts politikai ārvalstu investīciju piesaistē un eksporta potenciāla veicināšanā.

Nolemts nodot pašvaldību īpašumā vairāk nekā 50 nekustamā īpašuma objektu — dzīvojamās mājas, komunālās saimniecības objektus, saimniecības ēkas, kuras netiks saglabātas Privatizācijas aģentūras vai Valsts īpašuma fonda valdījumā. Istras pagasta pašvaldības īpašumā nolemts nodot Latgales aptieku valsts uzņēmuma bilancē esošo Ludzas rajona Istras pagasta Vecslabadas aptiekas ēku un šķūni. Savukārt Zemkopības ministrijas valdījumā Valsts īpašuma fondam vajadzēs nodot ražošanas bāzi Rēzeknē, lai tajā izvietotu Rēzeknes pārtikas skolu.

Nolemts reorganizēt Autoceļu direkcijas pakļautībā esošās rajonu ceļu pārvaldes un uz to bāzes izveidot 26 bezpeļņas uzņēmumus. Nolemts reorganizēt arī Rīgas pirmās ceļu pārvaldes laboratoriju un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju — Autoceļu izpēte. Pārkārtošanas mērķis — padarīt šo uzņēmumu darbu efektīvāku un grozīt darbinieku atalgošanas kārtību.

 

**

Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 17. aprīlī, izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi likumprojektu "Par dzelzceļa tarifu noteikšanu". Tas paredz, ka dzelzceļa tarifus varētu noteikt speciāla Transporta tarifu un tranzīta pārvadājumu padome. Līdz ar to Saeimai vairs nevajadzētu noteikt dzelzceļa tarifus, kā to pašlaik paredz Satversme.

Ministru kabineta akceptam nolemts nosūtīt arī noteikumu projektu par skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanu, kas nosaka kārtību, kādā uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām ik mēnesi jādeklarē visi skaidrā naudā veiktie savstarpējie darījumi, kuri pārsniedz 1000 latus.

Atkārtoti izskatīts un akceptēts projekts grozījumiem likumā "Par izlozēm un azartspēlēm". Tie precizēs kārtību, kādā tiks izsniegtas licences azartspēļu un loteriju rīkošanai, kādus dokumentus nepieciešams iesniegt licences saņemšanai, kādu azartspēļu automātu un iekārtu akspluatācija atļauta.

Konceptuāla komitejas piekrišana saņemta nodokļu maksātāju reģistra izveidei. Nodokļu maksātāju reģistrs sastāvēs no fizisko personu nodokļu maksātāju reģistra, kā arī juridisko personu un citu personu nodokļu maksātāju reģistra.

Privatizācijai nolemts nodot kārtējos 25 valsts īpašuma objektus, to skaitā rūpnīcu "Aerosols", "Larelini", "Dauteks", "Anda", sanatoriju "Baldone", komerciālo firmu "Gauja".

Nolemts ēku Rīgā, Vaļņu ielā 30, saglabāt valsts īpašumā un nodot to Satiksmes ministrijas valdījumā.

Pašvaldībām nolemts nodot vairāk nekā 30 nekustamā īpašuma objektus, to skaitā akciju sabiedrības Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas Jēkabpils cehu, vairāku citu uzņēmumu un valsts akciju sabiedrību dzīvojamās mājas, sociālos un komunālos objektus — katlumājas, bērnudārzus, saimniecības ēkas.

Valsts īpašuma fonda un Ekonomikas ministrijas valdījumā nolemts nodot nepabeigtās celtniecības objektu Rīgā, Republikas laukumā 3, un ēku Mucenieku ielā 3.

Izglītības un zinātnes ministrijai jāpārņem no Valsts īpašuma fonda mežzinātnes institūts "Silava".

Satiksmes ministrijai uzdots nodot lidlauka "Jelgava" ēkas, būves un iekārtas Jelgavas pašvaldības īpašumā.

Parakstīšanai akceptēta Latvijas un Baltkrievijas konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Tā būs pirmā, kuru Latvija parakstīs ar kādu no bijušās PSRS republikām — tagad neatkarīgām valstīm.

Nolemts izveidot bezpeļņas organizāciju "Profesionālās izglītības reformas projektu vadības vienība". Tā nodarbosies ar Eiropas Savienības PHARE arodizglības un profesionālās izglītības reformas Latvijā projekta vadību, uzraudzību, izvērtēšanu un izplatīšanu. Šim projektam ES PHARE programmas ietvaros piešķirti 3 miljoni ECU.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!