• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cenu un darba samaksas izmaiņām 1995.gada pirmajā ceturksnī un martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.1995., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

19.04.1995., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cenu un darba samaksas izmaiņām 1995.gada pirmajā ceturksnī un martā

Pamatojoties uz cenu reģistrācijas rezultātiem un darba samaksas statistikas veiktajiem aprēķiniem, Valsts statistikas komiteja ziņo sekojošo:

1. Patēriņa cenas 1995.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 1994.gada pirmajā ceturksni, ir pieaugušas par 26 procentiem, bet valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa — par 41 procentu.

Mēneša vidējā darba sanaksa valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts kapitāla daļu strādājošajiem 1995.gada pirmajā ceturksnī bija Ls 89,96.

2. Patēriņa cenas 1995.gada martā, salīdzinot ar 1994.gada martu, pieauga par 27 procentiem, bet valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa — par 36 procentiem. Tātad strādājošo pirktspēja šajā periodā ir cēlusies par 7,7 procentiem.

3. Patēriņa cenas 1995.gada martā, salīdzinot ar februāri, pieauga par 2,6 procentiem, tai skaitā pārtikas precēm (ieskaitot alkoholiskos dzērienus) — par 2,1 procentu, nepārtikas precēm — par 2,2 procentiem un pakalpojumiem — par 4,0 procentiem.

Valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa 1995.gada martā attiecībā pret februāri bija 106,0 procenti. Uzņēmumos, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts kapitāla daļu tā pieauga par 6,3 procentiem, bet budžeta iestādēs — par 5,4 procentiem.

Līdz šā gada 7.aprīlim valsts un pašvaldību uzņēmumos, iestādēs, organizācijās un uzņēmējsabiedrībās ar valsts kapitāla daļu darbiniekiem nav izmaksāta darba samaksa kopsummā 5,5 milj. latu.

Valsts statistikas komitejas Darba statistikas daļa , 1995.gada 18.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!