• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 18. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.1995., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34747

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.92

Noteikumi par Nacionālo bruņoto spēku virsnieku, virsdienesta karavīru un zemessargu, Iekšlietu ministrijas sistēmas ierindas un komandējošā sastāva darbinieku daļēju valsts apgādi

Vēl šajā numurā

19.04.1995., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 18. aprīļa sēdē

Vakar, 18.aprīlī, kārtējā valdības sēdē tika apstiprināta kārtība, kādā uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) tiek dzēsti peļņas nodokļa parādi vai samazināti uzņēmumu ienākuma nodokļa maksājumi par zaudējumiem, kas radušies sakarā ar valsts pasūtījumu izpildi un Latvijas rubļa ieviešanu 1992. gadā. Uzņēmumiem, kuriem radušies zaudējumi, līdz šā gada 1.jūnijam jāiesniedz Valsts īpašuma fondam iesniegums par peļņas nodokļa parāda dzēšanu vai uzņēmumu ienākuma nodokļa maksājuma nepiemērošanu. Valsts īpašuma fonda sagatavoto atzinumu par zaudējumu dzēšanu izskatīs Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisija, kas savus ieteikumus iesniegs finansu ministram. Finansu ministrs, pamatojoties uz ieteikumu, izdos rīkojumu Valsts ieņēmumu dienestam par peļņas nodokļa parāda dzēšanu vai ienākuma nodokļa maksājuma samazināšanu. Peļņas nodokļa parādi netiks dzēsti privatizējamiem uzņēmumiem.

Valdība apstiprināja pievienotās vērtības nodokļa un uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju paraugus. Valsts ieņēmumu dienestam līdz šā gada 1. maijam uzdots izstrādāt deklarāciju aizpildīšanas metodiku.

Pieņemti noteikumi par nerezidentu (ārvalstu uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību, fizisko un citu personu) patstāvīgo pārstāvniecību apliekamā ienākuma nodokļa noteikšanu.

MK apstiprinājis noteikumus par kārtību, kādā zemes lietotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu. Noteikts, ka juridiskajām un fiziskajām personām, kurām īpašumā vai lietošanā ir piešķirta zeme un kuras ražo lauksaimniecības produkciju, no valsts budžeta tiek kompensēts akcīzes nodoklis Ls 0,02 apmērā par katru lauksaimniecībā izmantojamās zemes apstrādei izlietoto dīzeļdegvielas litru, rēķinot 80 litru dīzeļdegvielas uz vienu hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības.

Sēdē apstiprināti noteikumi par kārtību, kādā nodokļi, valsts nodevas un citi obligātie maksājumi ieskaitāmi valsts budžetā. Saskaņā ar tiem maksājumi valsts budžetā veicami, izmantojot bezskaidras naudas norēķinus vai skaidrā naudā. Valsts nodevas var maksāt arī markās.

MK sēdē akceptēja noteikumus par alkoholisko dzērienu marķēšanu. Tie paredz, ka, sākot ar šā gada 1.jūliju, ieviesta jauna alkoholisko dzērienu marķēšanas kārtība, kas būs atšķirīga importētajam un iekšzemes ražojuma alkoholam. Importēto alkoholu pirms ievešanas Latvijā muitas noliktavās marķēs ar īpašām akcīzes nodokļa markām. Savukārt Latvijā ražotais alkohols tiks marķēts ar speciālām marķēšanas zīmēm, kuru etalonparaugus katram alkohola izstrādājumam apstiprinās Spirta monopola pārvalde. Akcīzes nodokļa marka vai speciālā marķējuma zīme apliecinās akcīzes nodokļa nomaksu, dzēriena atbilstību kvalitātes standartiem, kā arī ietvers šifrētu informāciju par dzēriena veidu, tā izgatavotāju vai importētāju.

Valdība apstiprināja noteikumus par informācijas saņemšanu no Uzņēmumu reģistra. Lai saņemtu rakstisku informāciju par vienu uzņēmumu, būs jāmaksā valsts nodeva 10 latu apmērā. Par reģistrācijas lietas dokumenta kopijas vai izraksta saņemšanu valsts nodeva būs 1 lats par katru lapu.

MK apstiprinājis Valsts īpašuma fonda budžetu. Lielāko daļu budžeta ieņēmumu paredzēts izmantot valsts uzņēmumu sanācijai, kā arī valsts īpašuma saglabāšanai un atjaunošanai.

Akceptēti grozījumi Latvijas Kriminālkodeksa 73. pantā. Saskaņā ar tiem stratēģiskās nozīmes preču kontrabandu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu no 3 līdz 10 gadiem ar mantas konfiskāciju.

Valdība izdevusi rīkojumu, kas paredz reorganizēt Rēzeknes skolotāju institūtu, pievienojot to Rēzeknes augstskolai.

MK apstiprināja investīciju projektu sarakstu 1995. gadam, kurus paredzēts finansēt no valdības garantētiem ārvalstu kredītiem. Paredzēts, ka šogad tiks noslēgti kredītlīgumi par 114 milj. latu, izsniedzot valdības garantijas par 51 miljonu latu.

Valdība apstiprināja noteikumus par Ventspils ostas robežu noteikšanu.

Valdības sēdē tika akceptēti noteikumi par iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu lietvedību valsts un pašvaldību institūcijās. Noteikts, ka šo dokumentu lietvedībai jānotiek atsevišķi no pārējās lietvedības.

Ar MK rīkojumu Jurijs Pupčenoks atbrīvots no Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieka amata.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!