• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Talsu rajonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1995., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Talsu rajonā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.04.1995., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Talsu rajonā

Deviņpadsmit mēnešos, kopš Guntis Ulmanis ir Latvijas Valsts prezidents, viņš ir ticies ar visu rajonu iedzīvotājiem. Tā, trešdien, 19. aprīlī, Guntis Ulmanis ar saviem padomniekiem ieradās Talsu rajonā, vienīgajā, kur vēl nebija pabijis. Sagaidot, ka lauku ļaužu galvenā interese būs par pensiju problēmu un skolotāju algām, delegācijā bija iekļauti arī attiecīgie valdības institūciju pārstāvji, kas atbildēja uz daudzajiem pensionāru, bezdarbnieku un skolotāju jautājumiem.

Talsu pilsēta un lauki izskatījās pavasarīgi sakopti. Rīta pusē prezidents Abavas pagastā apciemoja zemnieku saimniecību "Zeltiņi", kur vairākās paaudzēs saimnieko Pētera Kalniņa ģimene. Viņi bija visnotaļ optimistiski noskaņoti. Savā biznesa plānā izvēlējušies lopkopības ceļu, noslēguši līgumu ar vietējo gaļas pārstrādes kombinātu un sekmīgi strādā. Palīgā saimniecības darbos ir iesaistīti divi algoti strādnieki. Pēteris Kalniņš sarunā ar prezidentu izteica vienīgi vēlējumu, lai nākamajā Saeimā iekļūtu cilvēki, kas būtu spējīgi aizstāvēt Latvijas lauksaimnieku vitālās intereses. Kalniņu ģimene uzdāvināja prezidentam gardas maizes klaipu, piebilstot, ka maizīti te cep vienmēr un no tiem pašiem graudiem, kurus speciālisti izbrāķējuši.

Tiekoties ar zemniekiem un citiem interesentiem Pastendes tautas namā, kā arī pēcpusdienā Talsu rajona valdes ēkā, Guntis Ulmanis informēja klausītājus par galvenajām aktualitātēm valsts iekšējā un ārējā politikā. Viņš paskaidroja savu viedokli par Otrā pasaules kara beigu 50. gadadienas atzīmēšanu (klātesošie izteica atzinību par to, ka G.Ulmanis un citi baltieši nebrauks uz Maskavu), stāstīja par Londonas un Parīzes apmeklējumu. 8. maijā Valsts prezidents aicināja visus atzīmēt Otrā pasaules kara gados bojā gājušo Latvijas karavīru, partizāņu un civiliedzīvotāju piemiņu, neskatoties uz to, kādās frontes pusēs viņi arī bijuši, jo lielākoties visi šie upuri tika nesti Latvijas vārdā. Valsts prezidents pats 8. maijā apmeklēs Salaspili un citas Otrā pasaules kara upuru piemiņas vietas, kurp tiks aicināts. Runājot par citiem pasākumiem, prezidents noraidīja presē publicēto ziņu, ka viņš "spiedīs pogu" Skrundas lokatora spridzināšanas laikā. G.Ulmanis uzskata, ka tas jādara speciālistiem, kas šo projektu ir izstrādājuši.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!