• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejas sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1995., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izpostīto Latvijas zemi

Vēl šajā numurā

21.04.1995., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MK Ekonomikas un finansu komitejas sēde

 

Vakar, 20.aprīlī, Ministru kabineta Ekonomikas un fniansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi noteikumu projektu "Par nodokļu maksātāju reģistru". Tie noteiks kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienesta iestādes Latvijā reģistrēs nodokļu maksātājus. Nodokļu maksātāju reģistrā ietilps fizisko personu nodokļu maksātāju, kā arī juridisko un citu personu nodokļu maksātāju reģistrs. Reģistra izveidei, tas ir, ziņu savākšanai, visiem nodokļu maksātājiem būs obligāti jāstājas VIeD uzskaitē, kā arī VIeD jāpaziņo par visām izmaiņām, kas skar, piemēram, juridisko adresi, jaunus kontus bankās. Turklāt bankām nebūs ļauts atvērt kontu, ja juridiskā persona nevarēs uzrādīt VIeD piešķirto nodokļu maksātāja kontu.

Komiteja atbalstījusi arī grozījumus likumā "Par LR Uzņēmumu reģistru", kurus paredzēts pieņemt Satversmes 81.panta kārtībā. Grozījumi precizēs Uzņēmumu reģistra statusu, tā amatpersonu tiesības un pienākumus, reģistrācijas kārtību.

Valdības akceptam Satversmes 81.panta kārtībā komiteja nolēmusi nosūtīt grozījumus LR Muitas kodeksā. Ar tiem paredzēts precizēt kārtību, kādā privātpersonām ļauts ievest Latvijā mantas, kādi ir noteikumi vienotajā muitas teritorijā Latvijā, kā pārbaudāma un pierādāma preču izcelsme.

Komiteja piekritusi arī izmaiņām īpaši aizsargājamo dabas objektu teritorijās, kurās nav atļauts veikt privatizāciju. Ieteikts turpmāk privatizāciju atļaut Egļu mežā Bejā, Randu pļavās, Stiklu kompleksajā dabas liegumā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!