• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā - ungāru kolēģis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.1995., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skatiens uz iepriekšējo nedēļu

Vēl šajā numurā

26.04.1995., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā — ungāru kolēģis

Vakar, 25.aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andrejs Krastiņš tikās ar Ungārijas Republikas Nacionālās asamblejas spīkera vietnieku Lāslo Šalamonu, kurš no 24. līdz 27.aprīlim Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Kā tikšanās iesākumā teica A.Krastiņš, šī vizīte varētu veicināt abu parlamentu ciešāku sadarbību un tā varētu attīstīties daudzpusīgāk. Viņš izteica arī cerību, ka pēc vizītes varētu pavirzīties uz priekšu jautājums par līgumu ratificēšanu, kas abām valstīm ir būtiski, piemēram, Brīvās tirdzniecības līgums, līgums par dubultā nodokļa aplikšanas novēršanu. Nozīmīgi būtu arī sagatavot un parakstīt līgumus par sadarbību kultūrā, kā arī citās sfērās.

Lāslo Šalamons savukārt uzsvēra, ka vēlme pēc drošības garantijām ir vēl viens no jautājumiem, kas vieno abas valstis, taču, ja netiks saņemtas garantijas no Eiropas Savienības institūcijām, ir jāmeklē citi garanti.

Ungārijas delegācijas loceklis Dežo Avarkesī, kurš pārstāv Ungārijas Sociālistu partiju, informēja par likumdošanas darbu Ungārijas parlamentā un jaunās Konstitūcijas veidošanu.

Savukārt Ungārijas Kristīgo demokrātu tautas partijas deputāts Žolts Semjens atzīmēja, ka būtu nozīmīgi arī attīstīt kontaktus ne tikai parlamentu līmenī, bet arī tajos pārstāvēto partiju līmenī.

Ģirts Pūle, Saeimas ziņu dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!