• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 25.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.1995., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.115

Noteikumi par kultūras darbinieku algu reformu

Vēl šajā numurā

26.04.1995., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 25.aprīļa sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē tika pieņemti grozījumi likumā "Par izlozēm un azartspēlēm". Grozījumi precizē izložu vai azartspēļu organizēšanas atļaujas saņemšanas kārtību un nosaka tam nepieciešamos dokumentus. Paredzēts, ka atļauju nedrīkstēs izsniegt uz laiku ilgāku par 10 gadiem, un par tās izsniegšanu Finansu ministrijai būs jāinformē arī Valsts ieņēmumu dienests. Precizēti arī gadījumi, kad Finansu ministrija ir tiesīga atteikt atļaujas izsniegšanu. Grozījumi arī nosaka, ka, sākot ar 1996.gada 1.janvāri, azartspēļu automātu un iekārtu ekspluatācija ir atļauta tikai tādā gadījumā, ja ir veikta to sertifikācija MK noteiktā kārtībā. Noteikts, ka Latvijas Republikā valsts mēroga izložu organizēšanas monopols pieder valstij, turklāt šādās izlozēs vai azartspēlēs izplatāmo biļešu vai kartīšu vērtības kopsumma nedrīkst būt mazāka par 100 000 latu.

MK akceptēja iesniegšanai Saeimā Satiksmes ministrijas sagatavoto likumprojektu par dzelzceļa tarifu noteikšanu, kas paredz nodot dzelzceļa tarifu noteikšanas tiesības MK izveidotajai Transporta tarifu un tranzīta pārvadājumu padomei.

Valdība apstiprināja ieteikumus rajona, pagasta un pilsētas pašvaldības palīdzības dienesta paraugnolikumam. Tajos noteikts, ka sociālās palīdzības dienesta galvenais uzdevums ir sniegt sociālo palīdzību attiecīgās pašvaldības teritorijā dzīvojošām maznodrošinātajām un sociāli mazaizsargātajām personām, kā arī veicināt šo personu atbildības izjūtu par sevi un savu ģimeni. Paraugnolikumā ir noteiktas arī sociālās palīdzības nodaļas tiesības un darba organizācijas struktūra.

Tika apstiprināti grozījumi iedzīvotāju pierakstīšanas un izrakstīšanas noteikumos. Tie nosaka, ka jaundzimušos var pierakstīt mātes vai tēva dzīves vietā pēc vecāku izvēles. Gadījumā, ja vecāki par to nespēj vienoties, strīds ir izskatāms bāriņtiesā. Šobrīd spēkā esošie noteikumi nosaka, ka jaundzimušo bērnu var pierakstīt tikai mātes dzīvesvietā, kas ir pretrunā ar Civillikuma normām.

Valdība izdevusi rīkojumu, kas paredz vietējo ceļu pārvalžu reorganizāciju bezpeļņas valsts uzņēmumos. Reorganizācijas pamatā ir pilnīga ceļu pārvalžu valsts pārvaldes un saimniecisko funkciju atdalīšana, kas ļaus racionālāk izmantot ceļu remontam atvēlētos valsts budžeta līdzekļus. Valsts autoceļu pārvaldes funkcijas tiks nodotas Autoceļu direkcijas rajonu valsts ceļu pārvaldīšanas nodaļām.

Lai īstenotu valsts pārvaldes koncepciju attiecībā uz valsts pārvaldei lauksaimniecībā neraksturīgām funkcijām, kā arī lai nodrošinātu iespēju sabiedriskām organizācijām izteikt viedokli par lauksaimniecības nozaru koordinēšanas jautājumiem, valdība izdevusi rīkojumu, ar kuru Zemkopības ministrijai līdz šā gada 10.maijam uzdots izveidot Latvijas lauksaimniecības nozares ražošanas koordinēšanas konsultatīvo padomi. Tās sastāvā paredzēts iekļaut Zemkopības ministrijas nozaru vadošos speciālistus, zinātniekus, kā arī lielāko lauksaimniecības nozaru pašpārvaldes organizāciju pārstāvjus. Zemkopības ministrijai jāvienojas ar Latvijas Lauksaimniecības kopdarbības nacionālo savienību par valsts pārvaldei lauksaimniecībā neraksturīgo funkciju nodošanu savienībai, sastādot pat attiecīgu protokolu.

Vēl valdības sēdē parakstīšanai tika akceptēts Latvijas un Īrijas valdību līgums par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu.

Lai aizsargātu valsts īpašumu no izsaimniekošanas, MK lūdza Valsts kontroli izvērtēt Rīgas Domes priekšsēdētāja un finansu daļas vadītāja parakstīto garantijas dokumentu kredīta saņemšanai pret pašvaldības īpašuma ķīlu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!