• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Latvijas minoritāšu pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1995., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34875

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

28.04.1995., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Latvijas minoritāšu pārstāvji

\Nacionālo kultūras biedrību asociācijas padomes sēde vakar, 27. aprīlī, noritēja Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa klātbūtnē. Bija iecerēta saruna par iespējamo mazākumtautu konsultatīvas institūcijas veidošanu. Taču lielākā daļa klātesošo vispirmām kārtām izteica savu sāpi — par savas nacionālās kultūras autonomijas iespējamību Latvijā. Labi apzinoties, ka valsts materiāli nespēj nodrošināt pilnasinīgas kultūras attīstības iespējas pamatnācijai, tika runāts par mecenātismu kā līdzekli izejai no šīs situācijas. Taču šo kustību pagaidām iegrožo attiecīga likuma trūkums.

Pamatotas bažas tika izteiktas par minoritāšu darbības bāzes — ēkas uzturēšanu Slokas ielā 37, kurā šobrīd katrai tautībai ir savs kaktiņš un ko Pārdaugavā dēvējot par tautu sadarbības namu. Sponsori labprāt atbalstītu atsevišķus kultūras pasākumus, bet ne ēkas komunālo maksājumu parādu lietas.

Liela daļa sarunas tika veltīta nacionālajām skolām. Vairāki runātāji iestājās par vidējās izglītības iespējamību nacionālajā valodā, iebilstot pret šobrīd sagatavotiem likmdevēju priekšlikumiem.

Prezidents aicināja klātesošos apspriest domu par tādas konsultatīvas padomes izveidošanu, kas būtu spējīga pati sagatavot kvalitatīvus likumdošanas priekšlikumus un domāt par tādas sabiedrības izveidošanu tuvākajā nākotnē Latvijā, kas atbilstu gan pasaulē pieņemtām tautu sadzīvošanas normām, gan palīdzētu pamatnācijai celt un veidot stipru latvisku valsti. Sarunas par šajā tikšanās reizē izvirzītajiem jautājumiem un problēmām prezidents vēl turpinās.

Valsts prezidenta Kanceleja,

A.B.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!