• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu ordeņa domes lēmums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1995., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34876

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

28.04.1995., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu ordeņa domes lēmums

Triju Zvaigžņu ordeņa dome kopš savas darbības sākuma ir veidojusi koleģiālu ordeņa pretendentu vērtēšanas metodi. No lielā izvirzīto pretendentu skaita izraugoties augstā apbalvojuma nesējus, dome ar vislielāko atbildību centusies izstrādāt un īstenot vērtējuma kritērijus. Tie ir — gan īpaši nopelni tautas atmodas un neatkarības atgūšanas laikā, gan valsts atjaunošanā un nostiprināšanā, kā arī izcils ieguldījums un izturētība savā tiešajā darbā, atsevišķa spilgta cilvēciska rīcība, vai pat upurēšanās citu labā. Pastāvošajā likumdošanā nav paredzēta kolaborācijas jautājuma risināšana, un Ordeņa dome savos vērtējumos ir centusies balstīties tikai un vienīgi uz ētiskajiem, visai sabiedrībai atklāti pieejamajiem principiem, apliecinot cilvēka darbu savas tautas, savas valsts un līdzcilvēku labā.

Darbojoties stingri likumu ietvaros un apzinoties savu atbildību Triju Zvaigžņu ordeņa un Latvijas valsts priekšā, Triju Zvaigžņu ordeņa dome savā ārkārtas sēdē nolemj:

1. Nemainīt domes šā gada 12. aprīļa sēdes lēmumu;

2. Pasniegt Triju Zvaigžņu ordeņus šā gada 3. maijā Rīgas pils Valsts svētku zālē;

3. Ticot mūsu tautas pašattīrīšanās spējai un izlīguma nepieciešamībai sabiedrībā, lūgt Saeimu un valdību visdrīzākajā laikā publicēt līdz šim atklātībai nepieejamos, aizdomās turamo bijušo VDK aģentu sarakstus no Totalitārisma seku dokumentēšanas centra kartotēkām.

Valsts prezidents,

Triju Zvaigžņu ordeņa domes priekšsēdētājs G.Ulmanis

1995. gada 27. aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!