• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.1995., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas produktiem - trīs medaļas

Vēl šajā numurā

28.04.1995., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputāta iesniegums

Dokuments nr.454

Par izstāšanos no frakcijas

 

Latvijas Republikas 5 Saeimas Prezidijam

5. Saeimas deputātes Olgas Dreģes

 

iesniegums.

 

Saskaņā ar Kārtības ruļļa 189.pantu paziņoju, ka 1995.gada 25.aprīlī esmu izstājusies no Demokrātiskās partijas frakcijas.

O.Dreģe

Rīgā, 1995.gada 26.aprīlī

(Kancelejā reģistrēts 26.04.1995., pl.17.47.)

 

Ministra atbilde

Dokuments nr.411A

Par likumprojektu "Par nodokļu maksātāju reģistru"

 

Latvijas Republikas Saeimai

Saskaņā ar Saeimas deputātu 1995.gada 11.aprīļa pieprasījumu par likumprojektu "Par nodokļu maksātāju reģistru" informējam:

1. Veidojot Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu maksātāju reģistru, uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) tiks piešķirts reģistrācijas numurs, kas sastāvēs no 11 cipariem, kur pirmais cipars būs brīvi izvēlēts, otrais līdz desmitajam – Uzņēmumu reģistra piešķirtais numurs, pēdējais cipars – kontrolcipars. Tādējādi tiks saglabāta visa iepriekš uzkrātā informācija par uzņēmumu iepriekšējo darbību.

2. Fiziskām personām saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākumu nodokli" 37.pantu, mainot dzīves vietu, attiecīgā Valsts ieņēmumu dienesta nodaļa taksācijas gada beigās izdara izmaiņas nodokļu maksātāju dzīves vietas kodā.

3. Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu maksātāju reģistra izveide nepārtrauc pārējo reģistru funkcionēšanu.

4. Ministru kabineta noteikumos "Par likuma "Par nodokļu maksātāju reģistru piemērošanas kārtību"" būs noteikts, kādu informāciju VID var pieprasīt no nodokļu maksātāja.

5. Gadījumos, kad uzņēmējdarbība tiek pārtraukta saskaņā ar likumdošanas aktiem vai tiesas spriedumu, VID priekšnieks izdod rīkojumu par nodokļu maksātāja izslēgšanu no Nodokļu maksātāju reģistra. Saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 3.pantu pievienotās vērtības nodokļa maksātājs var griezties Valsts ieņēmumu dienestā ar iesniegumu par izslēgšanu no pievienotās vērtības nodokļa reģistra. Citos gadījumos, kad uzņēmējdarbība faktiski turpinās, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) no Nodokļu maksātāja reģistra netiks izslēgts.

Finansu ministrs A.Piebalgs

1995.gada 19.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!