• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 2. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1995., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.119

Noteikumi par Ventspils ostas robežu noteikšanu

Vēl šajā numurā

03.05.1995., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 2. maija sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē tika akceptēti noteikumi par skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanu. Noteikts, ka uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām katru mēnesi ir jādeklarē visi skaidrā naudā savstarpēji veiktie darījumi, kuru vērtība pārsniedz 1000 latu. Uzņēmumiem jādeklarē arī visi tie skaidras naudas darījumi, kuros par starpnieku piedalās fiziskā persona. Noteikumi neattiecas uz kredītiestāžu pakalpojumiem, kuri tiek sniegti atbilstīgi likumam "Par bankām". Deklarācijas par skaidras naudas darījumiem uzņēmumiem atbilstoši savai juridiskajai adresei jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodaļas nodokļu inspekcijā ne vēlāk kā līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam. Deklarācijā jāuzrāda gan atlīdzības, gan bezatlīdzības darījumi. Ja darījums ir daudzpusējs un tā vērtība pārsniedz 1000 latu, tā dalībniekiem ir jādeklarē darījuma kopvērtība un jānorāda darījuma dalībnieki.

Saskaņā ar likumu "Par pievienotās vērtības nodokli" MK izdeva noteikumus par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par eksportam paredzēto preču piegādēm starpniekam. Tie nosaka, ka eksportam paredzēto preču piegādes starpniekam, kurš savā vārdā nosūta preces un nodrošina šo preču piegādes ārpus Latvijas Republikas, tiek pielīdzinātas preču eksportam un tām ir piemērojama pievienotās vērtības 0 procentu likme, ja ir ievērota virkne noteikumu.

Sēdē tika akceptēti noteikumi "Par pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanas kārtību LR akreditētajām ārvalstu pārstāvniecībām, to diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem". Tie nosaka, ka gadījumā, ja kādā no ārvalstīm akreditētajām LR pārstāvniecībām, to diplomātiskajiem un konsulārajiem darbiniekiem tiek piešķirtas priekšrocības īpaši noteiktajos gadījumos saņemt atpakaļ vai nemaksāt šajā valstī pastāvošo pievienotās vērtības nodokli, līdzīgi atvieglojumi pēc Ārlietu ministrijas ieteikuma noteiktos gadījumos var tikt piešķirti arī Latvijā akreditētajām attiecīgās ārvalsts pārstāvniecībām un to diplomātiskajiem un konsulārajiem darbiniekiem. Lai saņemtu atpakaļ pievienotās vērtības nodokļa maksājumus, attiecīgās pārstāvniecības darbiniekiem Latvijas Ārlietu ministrijā jāiesniedz noteiktas formas iesniegums, pievienojot tam pirkumu čekus.

Vēl valdības sēdē tika akceptēts LR un Japānas Eksporta un importa bankas līgums par 30 miljonu lielā aizdevuma piešķiršanu Latvijai.

Valdības preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!