• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkursa noteikumi uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) noteikšanai, kuriem dodamas tiesības konfiscēto, bezīpašnieka, atrasto un atrasto apslēpto alkoholisko dzērienu un spirta realizācijai īpašā kārtībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.05.1995., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Deklarācija par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu

Vēl šajā numurā

04.05.1995., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: noteikumi

Pieņemts: 20.04.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kam dot tiesības realizēt atsavināto un atrasto alkoholu

Apstiprinu:Valsts ieņēmumu dienesta

Nodokļu kontroles departamenta

direktors J.Ostaškovs

1995. gada 20. aprīlī

\Saskaņots:

Spirta monopola pārvaldes

direktors I.Roķis

1995. gada 20. aprīlī

Konkursa noteikumi uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību)

noteikšanai, kuriem dodamas tiesības konfiscēto, bezīpašnieka, atrasto un atrasto apslēpto alkoholisko dzērienu un spirta realizācijai īpašā kārtībā

 

Konkurss tiek organizēts ar mērķi noteikt uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības), kuri atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem veiktu īpašā kārtībā realizējamā spirta un alkoholisko dzērienu pieņemšanu, uzglabāšanu, komplektēšanu, eksportu, pārstrādi un citas nepieciešamās darbības.

Šo noteikumu izpratnē īpašā kārtībā realizējamās preces ir:

konfiscētās,

bezīpašnieka,

bezmantinieka,

pēc mantošanas tiesībām valstij vai pašvaldībai pārgājušās,

dāvinājuma,

atrastās,

atrastās apslēptās.

1. Īpašā kārtībā realizējamā spirta un alkoholisko dzērienu (tālāk tekstā — "konfiscētā alkohola") pieņemšanu, uzglabāšanu, komplektēšanu, eksportu, pārstrādi un citas nepieciešamās darbības veic tikai šo konkursa noteikumu ietvaros noteiktie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības).

Spirta monopola pārvaldes speciālo uzdevumu summu kontā uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) ieskaita konfiscētā alkohola novērtēšanas vērtībai atbilstošu naudas summu.

Spirta monopola pārvalde atskaita kontroli veikušajām institūcijām konfiskācijas un citu ar to saistītu darbību procesā radušos dokumentāri pierādītos izdevumus.

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Spirta monopola pārvalde no speciālo uzdevumu summu konta veic konfiscētā alkohola realizācijas ieņēmumu sadali, ieskaitot valsts budžetā, un kontroli, konfiskāciju vai izņemšanu veikušo institūciju norēķinu kontos summas atbilstoši šo institūciju vienošanos apliecinošiem dokumentiem.

2. Konkursa rezultātā noteiktie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) nodrošina spēkā esošo normatīvo aktu ievērošanu visu darbību veikšanā.

3. Konfiscēto alkoholu, kuru nedrīkst realizēt vai pārstrādāt tehniskajā spirtā (piemēram, neatbilst kvalitātes prasībām vai novērtēšanai nepieciešamajam minimālajam daudzumam), utilizē saskaņā ar Labklājības ministrijas Nacionālā vides un veselības centra normatīvo dokumentāciju.

4. Konfiscētā alkohola realizāciju drīkst veikt pēc likumā noteikto valsts institūciju lēmumu pieņemšanas par alkohola bezatlīdzības nodošanu valstij un:

4.1. iekšējā tirgū;

4.1.1. pēc attiecīgās konfiscētā alkohola partijas novērtēšanas, alkohola nodošanas — pieņemšanas akta noformēšanas;

4.1.2. ieskaitot novērtējumam atbilstošu summu Spirta monopola pārvaldes norādītajā banku iestādes norēķinu kontā pilnā apmērā pirms alkohola partijas tālākas realizācijas;

4.1.3. veicot alkohola realizāciju Spirta monopola pārvaldes izsniegtajā licencē norādītās tirdzniecības vietās;

4.1.4. uzglabājot alkoholu Spirta monopola pārvaldes izsniegtajā licencē reģistrētās glabāšanas vietās;

4.2. eksportējot alkoholu:

trīs banku dienu laikā pēc katras viena veida konfiscētā alkohola minimālās partijas nokomplektēšanas, bet ne vēlāk kā 60 dienu laikā par katru pieņemto partiju pēc pieņemšanas — nodošanas akta noformēšanas, ieskaitot tās novērtējumam atbilstošu summu Spirta monopola pārvaldes norādītajā banku iestādes norēķinu kontā;

ja saskaņā ar pieņemšanas — nodošanas aktu viena nosaukuma konfiscētā alkohola daudzums atbilst ne mazāk kā vienam divdesmit pēdu konteinera apjomam, norēķins tiek veikts pirms konfiscētā alkohola realizācijas trīs banku dienu laikā no pieņemšanas — nodošanas akta parakstīšanas, ieskaitot novērtējumam atbilstošu summu Spirta monopola pārvaldes norādītajā banku iestādes norēķinu kontā;

ja saskaņā ar pieņemšanas — nodošanas aktu viena nosaukuma konfiscētā alkohola daudzums ir mazāks nekā viena divdesmit pēdu konteinera apjoms, konfiscētais alkohols tiek uzkrāts līdz minētajam daudzumam un, sasniedzot nepieciešamo viena nosaukuma konfiscētā alkohola daudzumu, stājas spēkā 4.2. punkta otrā daļa;

4.3. pārstrādājot tehniskajā spirtā:

atbilstošas summas ieskaitīšana norādītajā banku iestādes norēķinu kontā, vadoties no Spirta monopola pārvaldes noteiktā izcenojuma par vienu litru tehniskā spirta;

4.4. visi nodokļu maksājumi par īpašā kārtībā realizēto spirtu un alkoholiskajiem dzērieniem tiek veikti pēc uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) reģistrācijas vietas.

5. Īpašā kārtībā realizējamā spirta un alkoholisko dzērienu pieņemšanu, komplektēšanu, uzglabāšanu un uzskaiti iekšējam tirgum, eksportam un pārstrādei veic uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuri konkursa kārtībā ir ieguvuši tiesības attiecīgās darbības veikšanai.

Uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) konfiscēto alkoholu atbildīgajai glabāšanai saņem licencē norādītajā noliktavā, noformējot instrukcijā paredzētajā kārtībā atbildīgās glabāšanas aktu un uzaicinot to novērtēšanā iesaistāmos valsts institūciju pārstāvjus.

Atbildīgajai glabāšanai izmantoto noliktavu īres maksu, mehānismu, rīku un darba spēka apmaksu un citus maksājumus, kas saistīti ar konfiscētā alkohola transportēšanu un glabāšanu, sedz uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), un šīs izmaksas ņem vērā konfiscētā alkohola novērtēšanas procesā.

6. Konkursu organizē atsevišķi alkoholisko dzērienu pārstrādei spirtā, alkoholisko dzērienu un spirta realizācijai. Atsevišķos gadījumos, kad dažādās konkursa grupās pieteikušies vieni un tie paši uzņēmumi, konkursa grupas var apvienot.

Konkursā var piedalīties uzņēmumi, kuru statūtu kapitāls nav mazāks kā Ls 10000.

7. Par konkursā pieteiktiem uzņēmumiem uzskata uzņēmumus, kuri 10 dienu laikā no noteikumu kārtējās publikācijas brīža laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" iesnieguši alkoholisko dzērienu un spirta realizācijas, pārstrādes realizācijas konkursam:

7.1. pieteikumu par iespējamo alkoholisko dzērienu un spirta realizācijas apjomu Latvijas iekšējā tirgū un eksportam, spirta un alkoholisko dzērienu pārstrādes apjomu;

7.2. licences par tiesībām nodarboties ar konkrēto uzņēmējdarbības veidu kopiju vai norakstu, uzrādot oriģinālu;

7.3. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) garantijas vēstuli par produkcijas apmaksu šajos noteikumos norādītajā kārtībā;

7.4. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) garantijas vēstuli par pārstrādes rezultātā iegūtā spirta apmaksu 7 dienu laikā pēc tā realizācijas (konkursam par konfiscēto dzērienu pārstrādi);

7.5. garantijas vēstuli par bezpretenziju pieņemšanu realizācijai jebkura nosaukuma un daudzuma, kas ir lielāks par minimālo vērtējamo partijas apjomu, alkoholiskos dzērienus un spirtu, kuru kvalitāte atbilst normatīvi tehniskām prasībām un kuru konfiskācija notikusi likumā paredzētajā kārtībā;

7.6. uzņēmuma garantijas vēstuli par iegūtās konfidenciāla rakstura informācijas neizpaušanu, kā arī marķēšanas zīmju, akcīzes nodokļa marku un cita veida materiālu noplūdes nepieļaušanu.

8. Dokumentu pieņemšanu, to novērtēšanu un apkopošanu izskatīšanai spirta un alkoholisko dzērienu realizācijas konkursa komisijā veic Spirta monopola pārvalde saskaņā ar tās funkcijām.

9. Konkurss norisinās vienā kārtā, ja pretendentu skaits ir mazāks par 3, vai 2 kārtās, ja pretendentu skaits ir 3 vai vairāk.

Pirmajā kārtā izvērtē iesniegtajos dokumentos uzrādīto informāciju.

Pirmās kārtas rezultātus paziņo 2 dienu laikā.

Otro kārtu turpina pretendenti, kurus komisija izvēlējusies otrajai kārtai.

Otrās kārtas rezultātus paziņo 2 dienu laikā.

10. Komisija lēmumu pieņem, atklāti balsojot.

11. Ja uzņēmums pārkāpj dotās saistības vai normatīvo aktu prasības, komisija ierosina anulēt uzņēmuma tiesības realizēt konkrēto produkciju noteiktajā īpašajā kārtībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!