• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 2. maija noteikumi Nr. 125 "Noteikumi par skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1995., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.126

Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanas kārtību Latvijas Republikā akreditētajām ārvalstu pārstāvniecībām, to diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem

Vēl šajā numurā

06.05.1995., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 125

Pieņemts: 02.05.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 125

(prot. nr. 23, 2.§) Rīgā 1995.gada 2.maijā

Noteikumi par skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanu

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par nodokļiem un nodevām" 30.pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā uzņēmumi un uzņēmējsabiedrības (tālāk tekstā - "uzņēmumi") katru mēnesi deklarē visus skaidrā naudā savstarpēji veiktos darījumus, kuru vērtība pārsniedz 1000 latu.

Uzņēmumiem jādeklarē arī visi tie skaidrā naudā veiktie darījumi, kuros par starpnieku piedalās fiziskā persona.

Noteikumi neattiecas uz kredītiestāžu pakalpojumiem, kuri tiek veikti atbilstīgi likumam "Par bankām" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 22.,44.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1994, 60.nr.).

2. Deklarācija par skaidrā naudā veiktajiem darījumiem (tālāk tekstā - "deklarācija") saskaņā ar pielikumu uzņēmumiem jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļas nodokļu inspekcijā atbilstīgi juridiskās personas juridiskajai adresei (atrašanās vietai) ne vēlāk kā atskaites mēnesim sekojošā nākamā kalendāra mēneša piecpadsmitajā datumā.

3. Noteikumi attiecināmi uz divpusējiem un daudzpusējiem darījumiem, kuri noslēgti rakstveidā, mutvārdos vai citā likumā atļautajā veidā un kuri var būt spēkā gan ar darījuma izpildīšanas brīdi, gan arī ar vienošanās brīdi, kā arī attiecināmi uz tiem darījumiem, kuru noslēgšanas un izpildījuma laiks ir atšķirīgs.

4. Ja darījums ir daudzpusējs un tā vērtība pārsniedz 1000 latu, tā dalībniekiem ir pienākums deklarēt darījuma kopvērtību un norādīt darījuma dalībniekus.

5. Deklarācijā jāuzrāda gan atlīdzības, gan bezatlīdzības darījumi:

5.1. atlīdzības darījumi šo noteikumu izpratnē - aizdevumi, kapitāla ieguldījumi uzņēmējsabiedrībās un noguldījumi, dividenžu un procentu maksājumi, apdrošināšanas operācijas, norēķini ar piegādātājiem un darbuzņēmējiem, kustamā un nekustamā īpašuma iznomāšana (nomāšana), izīrēšana (īrēšana) un pārdošana (pirkšana), kā arī to maiņa ar pirkuma-pārdevuma elementiem, patentu pirkšana (pārdošana), līgumsodu piedziņa un citi darījumi;

5.2. bezatlīdzības darījumi šo noteikumu izpratnē - ziedojumi, dāvinājumi un citi darījumi.

6. Uzņēmumiem deklarācijā jāuzrāda katra skaidrā naudā saņemtā un izsniegtā summa, kura pārsniedz 1000 latu, bet daudzpusējā darījuma gadījumā, norādot summu, jāņem vērā darījuma kopvērtība.

7. Strīdus gadījumos nodokļu administrācijas institūcijas pamatojas uz darījuma dalībnieku domāto patieso darījuma vērtību - darījuma laikposmā esošo vidējo statistisko cenu - vai, ja tāda nav noteikta, piemēro tirgus cenu.

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!