• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skanīgās vasaras pavasara pirmie akordi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1995., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Francijā

Vēl šajā numurā

06.05.1995., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skanīgās vasaras pavasara pirmie akordi

Jau šodien — 6.maijā — Vērmanes dārzā, Rīgas Latviešu biedrības namā un Brīvdabas muzeja sētās simtiem jauniešu pulcinās XII starptautisko folkloras svētku "Pulkā eimu, pulkā teku" noslēguma norises. Kopš janvāra līdz aprīlim vairāk nekā 90 folkloras kopas tikušās dažādos sarīkojumos Salaspilī un Apriķos, Ventspilī un Talsos, Kuldīgā un Rēzeknē, Vilcē un Koknesē, Jēkabpilī un Līvānos, Valmierā un Līgatnē. Šoreiz vienotājtemats ir "Pēdas", un svētku rīkotāji lēš, ka dalībnieki visā Latvijā sniegā un smiltīs atstājuši vismaz 3200 dalībnieku pēdas. Kas notiks šodien un rīt, redzēsim un dzirdēsim, ja būsim klāt visam Brīvdabas muzejā.

Taču jau šobrīd varam būt liecinieki arī šīsvasaras visplašākā notikuma — Latvijas skolu jaunatnes VII Dziesmu un deju svētku ieskaņai. Tas tāpēc, ka jau ar aprīļa otro pusi Saldū, Valmierā, Jelgavā un Rēzeknē, kā arī Rīgas 6.vidusskolā notikušas Latvijas skolu labāko pūtēju orķestru skates. Tajās piedalījās 52 orķestri ar pāri par 1200 dalībniekiem. Šajās dienās savu prasmi sākuši rādīt skolēnu kori, vispirms Bulduru dārzkopības tehnikumā, bet pēc tam arī Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Paredzams, ka žūrija līdz pat maija vidum iegriezīsies visos Latvijas novados. Līdztekus savu prasmi īpašai žūrijais rāda skolu dejotāji.

Tiktāl par pašreizējo. Skolu jaunatnes VII Dziesmu un deju svētku gaita Rīgā paredzēta no 28.jūnija līdz 2.jūlijam. Tomēr jau no 9. līdz 11.jūnijam Jelgavā būs plaša Latvijas koru parāde sakarā ar latviešu IV vispārējo Dziesmu svētku 100.gadskārtu. Jūnija trešajā nedēļā Latvijā būs deju svētku "Sudmaliņas — II" notikumi. Bet no 6. līdz 9.jūlijam 14 Latvijas studentu kolektīvi ar 1700 dalībniekiem pošas piedalīties Baltijas valstu studentu Dziesmu svētku "Gaudeamus — XII" programmā, kas šoreiz atkal paredzēta Tartu, senajā Tērbatā. Saskaņā ar iecerēm ap 7000 dalībnieku — 170 kori, pusotra desmita pūtēju orķestru — veidos pirmo Baltijas un Ziemeļvalstu Dziesmu svētku norises. Turklāt ne tikai Rīgā, bet arī Cēsīs, Gulbenē, Smiltenē, Bauskā, Rēzeknē, Ventspilī, Tukumā, Ogrē un Talsos. Uz visu to jābūt gataviem jūlija vidū. Piebildīsim, ka šī vasara sola arī kārtējo Latvijas amatierteātru tikšanos. Šoreiz Latgalē, jo par saimnieci piekritusi būt Rēzekne.

Bet šobrīd vēl pavasaris. Par vasaras notikumiem plašāk vēstīsim to priekšvakarā.

Mintauts Ģeibaks,

"LV" korespondents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!