• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas karavīru mātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1995., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mātes dienā. Ģimenes dienā

Vēl šajā numurā

13.05.1995., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas karavīru mātēm

Šajā skaistajā maija svētdienā, kad Latvija greznojas baltiem ievu ziediem, mēs sakām paldies savām mātēm. Nesam veltes un ziedus, noliecam galvu pie māmuļas sastrādātajām rokām.

Ceturto gadu Latvijas mātes pavada savus dēlus uz dienesta vietām Nacionālajos bruņotajos spēkos. Viņas tic, ka sagaidīs dēlus mājās labākus un gudrākus. Bet arī šajā svētku dienā ir jāsaka, ka ne vienmēr dēli atgriežas mājās. Visdziļākā līdzjūtība šodien tām mātēm, kuru dēli aizgājuši Aizsaules ceļos dienesta laikā. Mēs, komandieri, viņus nenosargājām. Mēs dalām sāpi ar ikviena karavīra māti. Un mūsu nesenā saruna Ādažos ir apliecinājums tam, ka mēs vēlamies rast atbalstu ģimenē, sabiedrībā, lai ikviens cilvēks mūsu valstī saprastu, ka vislielākais gods ir dienēt savas zemes armijā, būt tās karavīram, ka visgodājamākā sieviete ir karavīra māte.

Mūsu Nacionālajos bruņotajos spēkos šodien dien daudz lielisku, drosmīgu puišu. Viņi atzīst, ka vislielākā nozīme ir ģimenei, mātei un tēvam, kuri palīdzējuši sagatavoties dienestam armijā. Šo ģimenes gaišo noskaņu nācies redzēt karavīru zvēresta dienās, kad kopā ar māti un tēvu ir atbraukuši arī mazākie brāļi un māsas. Viņi ir tikpat satraukti kā jaunie kareivji. Gribētos, lai šādu abpusēji priecīga satraukuma pilnu brīžu būtu vairāk, lai mātes noraustu prieka asaras un laimīgas vērtos savos dēlos — karavīros.

Latvijas karavīru mātes! Sirsnīgi sveicu jūs svētkos! Paldies par dēlu auklējumu. Lai šo gaišo maija svētdienu vēl priecīgāku dara pateicība par jūsu dēlu teicamo dienestu, lai saņemat viņu sveicienus savos svētkos.

Vēlu māmuļām izturību, pacietību un izpratni, ka dienests vienmēr ir grūts, ka patīkamāku jūsu dēliem to darīs visas ģimenes rūpes un ieinteresētība, apciemojumi un vēstules. Gribas ticēt, ka pienāks laiks, kad nākamo kareivi dienestam armijā audzinās gan ģimenē, gan skolā, ka tautā valdīs pārliecība: karavīrs ir labākais cilvēks, jo viņš sargā savu māti, līgavu, sievu, savu ģimeni, savu Dzimteni.

Gaiša prieka pilnu šo dienu visām karavīru mātēm novēl

Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku

komandieris zemessardzes pulkvedis Juris Dalbiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!